Linnagalerii avab uues kodus esimese näituse

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnagalerii uued ruumid asuvad raekojas.
Pärnu linnagalerii uued ruumid asuvad raekojas. Foto: Ants Liigus

Täna avatakse Pärnu linnagalerii uutes ruumides Uus 4 Pärnu kunsti aastanäitus ja antakse üle linna tänavune kunsti aastapreemia Jasper Zoovale.

Kontserdimajast raekotta kolinud linnagalerii käsutuses on kaheksa suuremat ja väiksemat ruumi. Uus näitusepind meenutab veidi muuseumlikku galeriid, kus vaataja saab ringis kõik saalid läbi käia.

Aastanäitusel esineb 30 kunstnikku, kellelt väljas 58 tööd. Väljapaneku temaatika ja ampluaa on lai ning kunstielamusi peaksid saama üsna erineva maitsega inimesed.

“Tööde taseme kohta on hinnangut anda raske,” rääkis linnagalerii juhataja Alar Raudoja. “Professionaalsed kunstnikud esinevad oma tuntud headuses ja neistki, kes iga päev maalimisega ei tegele, üllatab mõni väga sümpaatselt. Erinevus on pigem tööde temaatikas: pühapäevakunstnikud armastavad rohkem maalida loodust, professionaalid eelistavad kontseptuaalset kunsti. Vahel on sellepärast olnud keeruline kõike ühte saali sobitada, aga siin on asi veidi lihtsam, kuna eri saalid võimaldavad koostada samasuguse temaatikaga ruume.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles