Maakonna noored solistid kogunevad ulule

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linna ja maakonna noorte solistide konkurss "Sügisulg" tuleb taas. Pildil mullune finalist Kristjan Siimann Jana Trinki erakoolist.
Pärnu linna ja maakonna noorte solistide konkurss "Sügisulg" tuleb taas. Pildil mullune finalist Kristjan Siimann Jana Trinki erakoolist. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sel reedel saab taas alguse Pärnu linna ja maakonna noorte solistide konkurss “Sügisulg”, millel näeb esinemas 3-19aastasi lapsi.

Maarja Talts “Sügisulgu” korraldavast Pärnu kontserdibüroost märkis, et “Sügisulg” alustab sel nädalavahetusel Pärnu ühisgümnaasiumis eelvoorudega. Reedel kell 14 astuvad seal võistlustulle 7-12aastased, laupäeval kell 11 13-19aastased ja pühapäeval kell 11 3-6aastased solistid.

Konkursi lõppkontserdid toimuvad kahe nädala pärast, kui reedel, 19. novembril kell 18 astuvad Pärnu kontserdimaja lavale 10-19aastased ja pühapäeval, 21. novembril kell 12 esinevad Endla teatri Küünis 3-9aastased finalistid.

Taltsi teatel võistleb kaheksandat korda toimuval konkursil kokku 183 noort lauljat, neist 36 on maakonna koolidest või laulustuudiotest.

Huviliste suure huvi tõttu tuli korraldajatel piirata vanusegruppide kaupa maksimaalset osavõtjate arvu, pääsu eelvoorudessse tagas õigeaegne registreerimine.

Võistlus toimub kaheksas vanuserühmas: 3-, 4-, 5- ja 6aastased, 7-9-, 10-12-, 13-15- ja 16-19aastased.

Konkureerimiseks tuli ette valmistada üks vabalt valitud laul. Kahes vanemas astmes saavad aga igapäevase lauluõppega tegelejad ja eelmistel aastatel auhinnalistele kohtadele tulnud oma oskusi näidata A-kategoorias. Erinevuseks on kahe laulu esitamine ja rangemad nõudmised.

Sel aastal on konkursi pearõhk Raimond Valgre ja Raivo Kõrgemäe laululoomingul. Nii märgitakse peale peaauhinna, esikolmikute ja eripreemiate ära nende laulude parimad esitajad.

Noori soliste hindab žürii, kuhu kuuluvad lauljatarid Sirje Medell ja Els Himma, Fa Diees laulustuudio juhendaja Ingrid Otti, muusikaõpetaja Enel Seeman, Pärnu filharmoonia produtsent Lukas Groen ja Raadio Kadi muusikatoimetaja Kadri Häng.

“Sügisulg 2010” eelvoorud on kuulajatele tasuta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles