Elu24 peopäevik: Tallinna ööelu hoovused

Triin Tammert
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pöörane Halloween Party Manna La Rosas. DJ puldis möllasid Anu Saagim ja DJ Tom Lilienthal
Pöörane Halloween Party Manna La Rosas. DJ puldis möllasid Anu Saagim ja DJ Tom Lilienthal Foto: Tiit Mõtus

Tallinna ööelu ja selle hoovused on üks põnev teema, eriti sügisõhtutel, kui tänavaid ei ummista enam lõbujanuliste turistide hordid ja kunagi ei tea päris sajaprotsendilise kindlusega, millise ukse taga ootab parim pidu.

Sel nädalavahetusel oli valida reedel suurematest pidudest näiteks Mutant Classicsi ja laupäeval Rock Café 11. sünnipäeva vahel, paljud veetsid oma laupäevaõhtu hoopis Saku Suurhallis võitluskunstisarja King of Kingsi heitlusi vaadates, aga mul oli miskipärast rahulikumate olengute tuju.

Pärast natuke šampanjast eelpidu sõbra juures läksime NO99 jazzklubisse Drum Pranat kuulama. Sõber tegi väga entusiastlikult eelreklaami, et ülejäänud seltskond ka sinna saada - meeletu energia, hullult lahe, trummid ja rütmid, improvisatsioon ja jõud… Paraku läks nii, et jõudsime kohale üsna kontserdi lõpu eel.

Muusika oli hea - laval olid Brian Melvin (löökpillid, süntesaator), Tanel Ruben ja Dmitri Dmitrenko (elektroonilised ja mitteelektroonilised löökpillid) ning DJ P. Julm. Aga kui eelinfo põhjal oleks oodanud särtsakat pidu, siis tegelikult istus lava ette ridadesse sätitud klapptoolidel uskumatult napp ja ontlik publik. Arutasime pärast, kuidas nad suutsid - rütmikam (maailma)muusika tekitab enamasti tunde, et tahaks kaasa tantsida ja ma ei usu, et ainult meil. Võib-olla ilma nende toolideta oleks hull möll olnud?

Edasi läksime Wabadusse, kus toimus pidu pealkirjaga Tallinn-Pariis-Santa Barbara - Warm Up. Muusika eest hoolitsesid Prantsusmaalt pärit ja nüüd Santa Barbaras elav DJ Fab, Tom Lilienthal ja Päevakene. See oli üks hea muusika ja mõnusa atmosfääriga koosviibimine, aga jälle selline väiksem ja intiimsem.

Foto: Kultuurikava.ee

Ja Wabaduses ringi vaadates tuli mulle meelde aeg, kui see koht kandis teisi nimesid ning pulbitses elust. Nüüd oli pool teise korruse saali sirmiga piiratud ja pimeduses. See Tallinna ööelu hoovuste mõte hakkaski seal idanema - et muidugi mängib tõusudes ja langustes rolli see, kui cool üks või teine koht on ning kes seal esinevad, aga linnaplaneerimise ja liikluskorralduse otsused mõjutavad ka uskumatult palju. Sest see koht pulbitses elust seni, kuni sinna sai autoga treppi. Tallinn on ikka väga autoga liiklemise linn? Juba Eesti kliima tõttu ilmselt ka.

Jalakäija- ja jalgrattasõbralike Kalamaja, Kassisaba, Uue Maailma ja Kadrioru söögi- ja peokohtade õitsengut toetavad ilmselt ka päris tugevalt hea autoga ligipääsetavus ja soodsamapoolsete parkimiskohtade olemasolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles