Metsiku Lääne tulevahetuslavastuses sai kaks inimest haavata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arizona Tombstone´i Metsiku Lääne teemapark
Arizona Tombstone´i Metsiku Lääne teemapark Foto: SCANPIX

USAs Arizonas osariigi Tombstone`i Metsiku Lääne teemapargis lavastati tulevahetus, mille käigus sai kaks inimest haavata.

Näitleja relvas olid õiged kuulid, millest üks tabas kaasnäitlejat ja teine naissoost pealtvaatajat, edastab Reuters.

Vigastada saanud näitleja viidi haiglasse, pealtvaatajale anti esmaabi.

Õnnetus leidis aset möödunud pühapäeval toimunud etendusel, kuhu põhitegelane natuke hiljaks jäi. Tal ei olnud aega kontrollida relva, millised kuulid seal on – kas õiged või butafooria.

«Tom Carter tegi mitu lasku ja üks neist tabas kaasnäitlejat Ken Curtist,» teatas Tombstone`i politsei esindaja Bob Randall.

Tulistamisstseen toimus sealsel kuulsal Allen Streetil, mille ümber oli kogunenud umbes 1000 pealtvaatajat.

Randalli teatel tabas kuul näitleja kõhupiirkonda ja ta viidi kiiresti Tucsoni haiglasse kuuli eemaldamise operatsioonile. Haigla teatel ta paraneb.

Veel sai vigastada pealtvaatajate seas olnud naine, kelle õlga kuul kergelt riivas. See kuul leiti hiljem naise seljataga olnud hoone seinast.

Politsei teatel katkestati teemapargis juhtumi uurimise ajaks tulevahetusetendused.

Kaasnäitlejat tulistanud Carter ei osanud öelda, kuidas ta relva õiged kuulid said ja kes need pani, sest tavaliselt kasutas ta võltskuule, mis tegid vaid pauku.

Politsei teatel tulistas Carter viis korda, kuna ta relvas oli üks kuul alles ning sündmuskohalt leiti viis tühja kesta.

Tombstone ja seal asuv Metsiku Lääne teemapark on ameeriklaste ja teistest riikidest pärit turistide seas populaarne.

Näitlejatetrupi All Vigilantes juhi sõnul on nii Carter kui Curtis tegelenud Tombstone´is üle 10 aasta Metsiku Lääne etendustega ja on relvade kasutamises kogenud.

Ta lisas, et näitlejate ja publiku jaoks on kehtestatud julgeolekureeglid, mis nüüd üle vaadatakse.

Tombstone asutati 1879. aastal hõbedakaevandamise linnana, mille moto oli «Town Too Tough to Die» (Liiga karm linn, et surra). Selle linnategid kuulsaks šerif Wyatt Earp,  asešerif Doc Holliday ja tulevahetus, mida tuntakse kui O.K. Corral.

O.K. Corral oli 30-sekundiline tulevahetus lindpriidest kauboide ja politsei vahel. See leidis aset 26. oktoobril 1881 Tombstone´is ja seda peetakse Metsiku Lääne kõige kuulsamaks tulistamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles