Utøya veresaunas ellujäänust sai 27-aastasena Oslo aselinnapea

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Khamshajiny Gunaratnam
Khamshajiny Gunaratnam Foto: Facebook

Norra pealinna Oslo aselinnapeaks sai 27-aastane naine, kes jäi ellu 2011. aasta juulis Utøya saarel Anders Behring Breiviki korraldatud veresaunast.

Oslos sai pärast kaheksa aasta pikkust konservatiivide valitsemist võimule Tööpartei koos roheliste ja sotsialistidega, edastab The Local.

Khamshajiny Gunaratnam, kes kannab hüüdnime Kamzy, on sündinud Sri Lankal ja ta migreerus Norrasse koos vanematega, kui oli kolmeaastane.

Naine kinnitatakse Oslo aselinnapeaks tänasel linnanõukogu istungil.

Ta ülemus on Oslo uus linnapea Marianne Borgen, kes esindab vasakpoolseid sotsialiste.

Borgeni valimisega ei saanud Oslo esimest moslemist linnapead. Moslem Shoaib Sultan oli Roheliste partei linnapeakandidaat.

Gunaratnam oli 23-aastane, kui ta sattus 2011. aasta juulis Utøya saarel Töölispartei noortelaagris terrorist Breiviki tule alla.

«See saar oli enne intsidenti minu jaoks kõige turvalisem paik. Tulistamise ajal langetasin otsuse, et ma hüppan vette ja võin uppuda, kuid ma ei taha, et mind maha lastakse,» sõnas naine pärast juhtumit ajakirjanikele.

Breviki käe läbi kaotas Utøyal ja Oslo kesklinnas elu kokku 77 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles