Prantsuse «psühhoterapeut» soovitas ravina orgiaid ja sadomasohhismi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Prantsusmaal anti kohtu alla isehakanud psühhoterapeut, kes soovitas oma klientidele psühholoogiliste häirete raviks seksorgiaid ja sadomasohhistlikke tegevusi.

70-aastasel Jacques Masset´l oli umbes 100 patsienti, kes nüüd süüdistavad teda nende nõrkuste ärakasutamises, edastab The Local.

Ekspatsiendid andsid ta nüüd kohtusse, kuna ei saanud oma probleemidele leevendust.

Uurimisel ilmnes, et ühele naiskliendile oli «psühhoterapeut» raviks soovitanud magada päevas kümne mehega või osaleda orgial, kus oleks veelgi rohkem mehi.

Mitme teise naise sõnul soovitas isehakanud terapeut neil tegeleda sadomasohhismiga.

Mees anti Albertville`is kohtu alla süüdistatuna psühholoogiliste probleemidega isikute ärakasutamises.

Enamik ta patsiente häbenes neile antud soovitusi ja ei soovinud mehe vastu astuda, kuid 17 julget asus oma õiguste eest võitlusse.

Masset kasutas ära auke Prantsuse seaduses, mis puudutab psühhoterapeutide tegevust. Ta alustas oma praksisega 1990. aastal Prantsuse Alpides  asuvas Ugine`is.

Tegemist oli Annecy linnavalitsuse endise majahoidjaga, kellel ei olnud kõrgharidust ega psühhoterapeudi kutsetunnistust. Ta muutus kiiresti populaarseks, teenides umbes 10 000 eurot kuus.

Ta ravimeetodiks oli seks, kaasa arvatud orgiad.

Ta psühhoanalüüs oli kogu aeg sama: meesklientidel olid seksuaal- ja psüühilise probleemid tingitud nende emast ja naisklientidel nende isast.

Ta sisendas mitmetele klientidele, et neid võidi lapsena seksuaalselt ärakasutada, kuid tegelikult ahistamist ei toimunud.

Masset soovitas kõigile klientidele raviks erinevaid seksiga seotud tegevusi väljapool paarisuhet ja kaitsmata vahekordi võõrastega.

14 ohvri advokaat Roselyne Duvouldy sõnas, et «psühhoterapeut» soovitas osadele patsientidele lausa piinamismeetodeid.

Kohus võib Masset´le määrata kuni viie aasta pikkuse vanglakaristuse ja 750 000 euro suuruse trahvi.

Masset´advokaadi Max Joly sõnul ei saa ta klient aru, miks teda kohtusse anti, sest ta tegutses seaduse piires.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles