Video: Bollinger valmistas limiteeritud koguses «Spectre`i» šampanjat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bollinger Spectre
Bollinger Spectre Foto: Youtube

Prantsuse firma Champagne Bollinger valmistas uut 007 filmi «Spectre» silmas pidades limiteeritd koguses uut šampanjat Bollinger Spectre ning väga väikese koguse Spectre Crystal kristallist  šampanjajahutajat.

Bollinger Spectre on 2009. aasta aastakäik,  mis loodi Champagne Bollinger ja James Bondi tegijate koostöös.

Seda saab osta internetist eksklusiivseid šampanjasid pakkuvatelt lehekülgedelt ning pudeli hind on 185 eurot.

Bollinger Spectre pudel on tumedas disainkarbis, mille on Bollingeri ja 007 logo. Karbi pind meenutab James Bondi poolt kasutatava relva Walther PPK tekstuuri, siseosa aga hoiab šampanja õige temperatuuri juures kuni kaks tundi pärast külmikust väljavõtmist.

Bondi-filmide tootjafirmal EON Production ja Bollingeril on pikaajaline koostööleping, mis sai alguse juba 1970. aastatel.

Siis tahtsid firma omanikud Claude d’Hautefeuille ja Christian Bizot uuendusi, kuid samas säilitada traditsiooni. James Bondi filmide produtsent Albert Broccoli otsis aga šampanjat tootvat firmat, mis sobiks 007 imagoga. Broccoli valis Bollingeri ja nüüdseks on 13 Bondi-filmis nähtud Bollingeri šampanjat.

Bollingerist sai 007 filmide ametlik partner 1979. aastal, kui valmis film «Moonraker».

James Bondi esimene kokkupuude Bollingeriga ei ole siiski filmis, vaid romaanis. Raamatus «Diamonds are Forever» saadab Tiffany Case James Bondile pudeli Bollingeri šampanjat, kui nad on laeva Queen Elizabeth pardal.

Bondil on esimene filmikokkupuude Bollingeri šampanjaga linateoses «Live and Let Die», kui 007 kehastanud Roger Moore seda ühes stseenis endale joogiks tellis.

Alates sellest on Bollingeri šampanja Bondi lemmik olnud.

«Spectre» on 14. Bondi-film, milles on näha Bollingeri šampanjat ning mis seekord on eksklusiivne aastakäik Bollinger R.D. 2002.

Bollinger andis koos Bondi šampanjaga välja ka kristallist jahutusnõu, mis kannab nime Bollinger SPECTRE Limited Edition Crystal Cooler, milles saab jahutada isegi magnum suuruse šampanjapudelit.

Seda jahutajat on vaid 307 eksemplari ning selle hind on 6000 eurot. Kristalljahutaja, mille kõrgus on 60 sentimeetrit, põhi on kujundatud nagu Bondi-filmide alguses nähtav relvaava.

Jahutaja valmistas 1586. aastal Prantsusmaal Lorraine´is asutatud firma Crystal Saint Louis, mis praegu kuulub Hermes Groupile.

Filmi «Spectre» esilinastus on esmaspäeval, 26. oktoobril Royal Albert Hallis Londonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles