Skandaal! Soome naised käivad Tallinnas kodututega seksimas

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutud Lootsi tänaval.
Kodutud Lootsi tänaval. Foto: Tairo Lutter

«Soome naised käivad Tallinnas kodututega seksimas,» väidab Mupo juht Raik Saart portaalis Pealinn, Sirje Rattusele antud intervjuus. 

Foto: Tairo Lutter

«Selgus, et meie põhjanaabrite naised, kes käivad siin viina võtmas, tahavad ka teistlaadi meelelahutust,» rääkis Mupo juht Raik Saart. «Tundub võimatu, kuid meile näidati trofeedena nende naiste aluspesu. Mis vägi ajab kultuurse rahva naised sinna prügimäele bomžidega hullama – arusaamatu!»

Munitsipaalpolitsei ameti juht Raik Saart rääkis konverentsil «Turvaline Tallinn» neist sotsiaalsetest hälvetest pealinna elus, mis Mupole viimasel ajal kõige teravamalt silma on hakanud.

«Üks väga suur probleem on 16+ peod, mis teismeliste hulgas on väga populaarsed,» rääkis Saart. «16+-ist pole juttugi, ka 13-aastased käivad seal. Tütarlapsed on ära värvitud, lühikeste seelikute ja nabapluusidega. Nende käitumine on nii väljakutsuv. Mind huvitab, miks tahab üks teismeline tüdruk sarnaneda prostituudiga, miks ta tahab välja näha nagu vana mõrd? Nad on kavalad, peidavad viinapudelid põõsastesse, autodesse, kus nad siis vahepeal käivad ennast n-ö tankimas.»

Mupo ei saa sellistel juhtudel paraku väga palju ära teha!

«Kuigi nad võivad olla silmatorkavalt viltu vajunud, meie neid menetleda ei saa,» sõnas Saart. «Ainuke asi, mida teha saame, on kutsuda kohale lapsevanemad.»

Saarti sõnul on laias laastus kolme tüüpi lapsevanemaid: 

«Mõned on ehmunud ja häbenevad, kui näevad oma ülesmukitud last. Tõmbavad lapse autosse ja viivad ta koju. Teine seltskond kukub mupot süüdistama – mis te vahite siin, miks te midagi ette ei võta. Ja kolmas seltskond on selline, kes üldse ei hooli. Ütleb, et pange laps kainenema, küll ta hommikul koju tuleb. Jääb küsida, millise kultuuriga kujundame meie täna oma kasvavat põlvkonda.»

Teine ühiskonna sotsiaalsel äärealal toimetav seltskond on kodutud.

«Mupole on Tallinnas teada mitmeid kodutute kommuune, kus elab isegi kuni 40 inimest,» rääkis Saart. «Nad elavad mahajäetud majades, laohoonetes. Üks on siinsamas sadama D-terminali taga – sellest kommuunis elab kusagil 20 inimest.»

Foto: Tairo Lutter

«Tegemist on üsna räpase ja ebameeldiva kohaga.»

Foto: Tairo Lutter

«Kuid üks kambrikene seal on puhas – sinna on telliskivide peale pandud lauad, selle peale madrats puhaste linadega. Mis see on? Selgus, et meie põhjanaabrite naised, kes käivad siin viina võtmas, tahavad ka teistlaadi meelelahutust. Tundub võimatu, kuid meile näidati trofeedena nende naiste aluspesu. Mis vägi ajab kultuurse rahva naised sinna prügimäele bomžidega hullama – arusaamatu!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles