Kalapäev õpetab eestimaist kala kasutama

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladislav Koržets.
Vladislav Koržets. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Homme toimub Pärnu Vanal turul kalapäev, kus saab jälgida, kuidas tuntud kalasõbra Vladislav Koržetsi juhendamisel valmib mitu kalarooga, mida maitstagi pakutakse.

“Tihti inimesed ei tea, mida eri kaladega peale hakata, seepärast tahame anda võimaluse vaadata, kuidas kalatoidud valmivad, neid maitsta ja retsepte koju kaasa võtta,” rääkis päeva korraldava Kalamajaka müügijuht Antti Udno.

Vanale turule püstitatakse telk, kus seatakse sisse väliköök, milles muu hulgas kalasuitsutusahi. Ahju on plaanis pista latikat ja vimba. “Koržets lubas teha viiest-kuuest eri kalast seljankat, veel pakume värske soolakala saiu,” tutvustas Udno.

Parim aeg uudistamiseks on keskpäeva paiku, kui söögid valmima hakkavad, siis saab ka Koržetsi käest kalatoitude valmistamise kohta nõu küsida.

“Kogu meie pakutav kala on pärit Eesti vetest: Pärnumaalt, Saaremaalt, Peipsi ja Võrtsjärvest,” loetles Udno.

Pärnakad ostavad kõige sagedamini ahvenat, latikat ja vimba. “Samal ajal ei tea paljud, mida teha kiisast, särjest, lutsust või kogrest. Nüüd on võimalus proovida uusi maitseid,” kõneles Udno.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles