Soome saatkond uurib, kas Eesti meedia väide soomlannade seksimisest kodututega vastab tõele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome suursaatkond Tallinnas
Soome suursaatkond Tallinnas Foto: Peeter Langovits

Möödunud nädalal kirjutasid mitmed Eesti võrguväljaanded, et soomlannadest «vodkaturistid» käivad Tallinnas kodututega seksimas.

Eesti lehtede teatel on üks paikadest, mida soomlannad külastavad, Tallina sadama D-terminali taga, edastab iltasanomat.fi.

Tegemist on räpase ja ebameeldiva paigaga, kuhu tavakodanik heal meelel ei läheks.

Tallinna munitsipaalpolitsei juhi Raik Saarti teatel leiti paigast voodeid, millel on puhtad linad ning naiste aluspesu. See tekitas kahtluse, et tegemist võib olla mingisuguse «bordelliga».

Saarti arvates külastavad seda paika soomlannad, kes käivad Tallinnas meelt lahutamas.

Tallinnas asuva Soome suursaatkonna pressiesindaja Mona-Liisa Louhisola teatel on nad sellest uudisest teadlikud.

«Tallinna munitsipaalpolitsei juht Raik Saart teatas sellest konverentsi Turvaline Tallinn raames. Tegeleme selle väite uurimisega,» teatas saatkonna pressiesindaja.

Louhisola sõnul on väide, et soomlannad käivad Tallinnas kodututega seksimas, uskumatu.

«Võimalik, et midagi on lihtsalt kontekstist välja võetud. Me ei tea väite tausta ja miks see just nüüd esile kerkis,» jätkas Louhisola.

Eestis elavate soomlaste teatel on nad sellistest uudisest šokeeritud.

«See on maitsetu klatš, mida ei ole tõestatud. See, et keegi selle välja käib ja lehed sellest veel kirjutavad, on lausa uskumatu. Väljaanded ei peaks kajastama kuulujutte,» teatas anonüümseks jääda soovinud soomlanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles