Galerii: kinos Artis avati filmifestival «Prantsuse kuld»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

28. oktoobrist 3. novembrini toimub kinos Artis kolmas LOF Prantsuse filmifestival «Prantsuse kuld», mille fookuses on režissöör Benoît Jacquot.

Festivalil linastuvad kaheksa filmi aastatest 1995-2015 annavad hea ülevaate prantsuse filmimaastikust. LOFi avas 28. oktoobril Benoît Jacquot' käesoleval aastal valminud «Toatüdruku päevaraamat» (Journal d'une femme de chambre), mis esilinastus sel kevadel Berliini filmifestivalil ja jõuab Eesti ekraanidele esmakordselt. Kavas on ka draamad «Villa Amalia», mille peaosas mängib Isabelle Huppert, ning «Kolm südant» (3 cœurs), milles teevad kaasa Charlotte Gainsbourg ning Catherine Deneuveoma tütre Chiara Mastroianniga. Üks tuntumaid Benoît Jacquot' filme, mis festivali raames taas linastub, on kostüümidraama «Hüvasti, mu kuninganna» (Les adieux à la reine), mille nimiosades on Léa Seydoux ja Diane Kruger.

Benoît Jacquot on öelnud, et ta teadis juba väga varakult, vaid 11-12 aastaselt, et ta tahab filmirežissööriks saada. Ta kasvas üles prantsuse «uue laine» ajal ning vaimus, saades inspiratsiooni sellistelt filmimaailma korüfeedelt nagu Jean-Luc Godard, François Truffaut ja Claude Chabrol. Karjääri alustas ta režissööri assistendina Marguerite Durasi juures. Oma esimese filmi tegi Benoît Jacquot aastal 1976. Läbimurre tuli 1995. aastal filmiga «Üksik tüdruk». Benoît Jacquot'd tuntakse kui režissööri, kes armastab oma filmides kujutada naise elu. Tema filmides on mänginud maailmakuulsad näitlejannad nagu Isabelle Huppert, Isabelle Adjani, Catherine Deneuve, Charlotte Gainsbourg, Léa Seydoux, Diane Kruger jt, kes kõik esinevad ka LOFil linastuvates filmides.

Benoît Jacquot käsitleb oma teostes elulisi teemasid, mis kõnetavad igaüht meist omal moel, põimudes meie endi kogemustega ning tehes seda vaid temale omase sügavusega. Kuna ta laseb oma filmides särada suurepärastel näitlejannadel, oli Benoît Jacquot' valimine selle aasta fookusesse loogiline jätk pärast kahte naisnäitlejatele pühendatud festivali.

Rohkem infot festivali ja ajakava kohta leiab aadressidelt www.lof.ee ja www.kino.ee/Events/LOF2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles