Elu24 tegi otseülekande viimastest Eesti Laulu eelvooru kandideerijatest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 2. novembril kukkus viimane tähtaeg oma heliteose Eesti Laulu võistlustele esitamiseks. Kell 15 selgusid viimased võistlusele kandideerijad.

On traditsiooniks kujunenud, et mitmed muusikud ootavad viimase minutini toomaks oma laulu Gonsiori 27 valvelauda. Elu24 tegi viimastest saabujatest otseülekande.

Foto: Erik Prozes

«Tuletan meelde, et nii sõnad kui meloodia peavad olema uued – avalikult esitatud või võrku üles riputatud mitte varem kui 1. septembril,» räägib produtsent Mart Normet. «Eesti Laul ongi läbi ja lõhki uute laulude konkurss.»

Kõik laulude autorid ja esitajad peavad olema Eesti kodanikud või residendid tulumaksuseaduse mõttes. Veebilehel eestilaul.ee on üleval ametlik reglement, mille järgi tuleb laulud sisse laulda samade esitajate poolt, kes teeksid seda ka poolfinaali pääsemise korral.

Foto: Erik Prozes

«Küll aga ei pea meile tooma veel lõplikult viimistletud pala. Heast demost piisab, et žürii saaks aru, kas sisu on piisavalt,» julgustab Normet. Laulude lõplikud versioonid tuleb üle anda detsembrikuus.

2014. aastal esitasid oma loo viimasena võistlustulle ansambel Kosmosest, kes kirjutasid laulu plaadile alles Telemaja valvelaua juures.

Foto: Erik Prozes

Elu24 otseülekanne viimastest Eesti Laulust osa võtta soovivatest muusikutest algas täna kell 14:30. 

Tutvu ka bändiga, kes pääses 2014. aastal viimasena Eesti Laulu eelvooru osalema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles