Kuula: alternatiivmuusikud miksisid No-Big-Silence’it

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starstealer
Starstealer Foto: NBS

No-Big-Silence toob fännide plaadimasinasse oma loomeperioodi ühe kõige erinäolisemate meloodiate ja rütmidega uue kauamängiva – tänasest jõuab poelettidele eelmise albumi «Starstealer» uustrükk, mis üllatab erinevate muusikute tehtud remikside lisaplaadiga.


NBS-i lugusid töötlevad teiste seas Meelis Meri uus projekt Tiger Milk, Zorg, Leslie Da Bass, Tiiu Kiik, Sinine, Sethh, Tallinn Daggers, Mimicry ning Forgotten Sunrise.

Bändi kitarristi Kristo Kotkase sõnul laekus remikse väga üllatavatelt tegelastelt nii meilt kui mujalt. «Kokku on kettal 79 minuti ja 18 loo jagu remikse, pressisime plaadi ääreni täis, tehase standard näeb tegelikult ette vaid 74 minutit. Kuna viis remiksi pidid ruumipuudusel kahjuks välja jääma, siis jagasime neid eelmisel nädalal bändi Facebook'i lehel. Kel seal konto puudub, siis lugude lingid on leitavad ka fänniklubi Silencers blogist või Rada7 keskkonnast,»selgitas Kotkas.

Starstealer’i originaallood on bändimeeste arvamusel saanud justkui uue hingamise, muusikud on leidnud lugudes väga lahedaid erinevaid nüansse, millest kinni haarata ja esile tuua. «Stilistiliselt on pilt kirju, esindet on nii elektro, akustilised kitarrid, metal kui house-muusika. Osad tegelased on lood ikka täiesti pulkadeks võtnud, Cram'i laulu alles jätnud või lüürika koguni ise esitanud ning kõik muu sinna uuesti juurde loonud. Mul on väga suur austus nende ees, kes on asja hinge ja suure pühendumusega ette võtnud, tänud kõigile,» kiitis Kotkas tegijaid, kes ise pikalt plaadiprojekti sees olnuna avastab siiamaani veel miksidest uusi ja põnevaid elemente.

Zorgi laulja Lemo jaoks on NBS'i  lood remiksimiseks väga hea materjal.
Nende käe all leidis uue töötluse albumi nimilugu, millele lisati omalt poolt veidi Zorgi roostemahla, voolu ning vokaali.

«NBS remiksis ligi 5 aastat tagasi meie singlit «The One» ja tahtsime neile veel paremini tagasi teha,» muheles Lemo, kelle arvates on NBS'i idee eelmine album sellise lisaväärtusega uuesti väljaanda väga kiiduväärt. Temaga ühel nõul on ka Tiiu Kiik, kes on end NBS'i loominguga mingil määral alati kursis hoidnud. «Sümbioos elektroonilisest ja metalmuusikast nagu nemad seda teevad, on mulle alati meelepärane olnud ja muidugi teeks edaspidigi nende loomingust töötluseid. See oleks väga tore,» rõõmustas Kiik.

Stiilinäiteid kuula siitsamast.

»Starstealeri» uue väljaande esitlus toimub 12. novembril Tallinnas Rock Cafes, kus erikülalisena astub üles Iiris, kelle lausa kosmilist häält võib kuulda ka «Starstealer» originaalplaadilt. Remixe ja muud põnevad keerutab plaatidelt dj fade:over. Klubi avab uksed kell 22.00 ja pilet maksab 125 krooni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles