Kõrv peale: Horvaatia DJ leidis Eesti etnobändi RÜÜT ja tegi nende loole remixi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Rüüt
Ansambel Rüüt Foto: promo

Ansambli RÜÜT üks liikmetest Maarja Soomre meenutab: “Andsime kaks aastat tagasi ansambliga Vabaõhumuuseumis kontserdi ja publiku seas oli üks välismaalane, kellele väga meeldis me lugu “Läksin ära”. Ta suusoojaks lubas sellest loost remixi teha ja nüüd on see lugu valmis! Horvaatlased peavad oma sõna.” Loo remixi autor on Luka Cipek aka Jedi Jet.

Ansambel RÜÜT esitles selle aasta alguses debüütalbumit “Maasikille”, millega kandideeriti oktoobris ka Etnokulpide auhinnale. Rüüdi muusika läbi on omanäolise seade saanud nii mõnigi eesti traditsiooniline pillilugu või regilaul. Lisaks arranžeeritakse bändiliikmete loomingut. Seadete tegemisel ei lõpetata otsinguid enne, kui sündiv lugu kõiki liikmeid vaimustab. Selleks võlutakse välja kõikvõimalikke ideid ja lahendusi.

Rüüdi loodut iseloomustab müstiline atmosfäär, keerukad harmoonia-, meloodia- ja rütmikombinatsioonid, täpsus ning hea ansamblitunnetus. Ansamblisse kuuluvad Maarja Soomre (vokaal, klahvpillid), Maili Metssalu (vokaal, viiul), Toomas Oks (lõõts) ja Juhan Uppin (lõõts).

Kuidas remix meeldib?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles