Quentin Tarantino: ma ei lase end politseiboikotist häirida

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Quentin Tarantino 24. oktoobril New Yorgis politseivägivalla vastasel meeleavaldusel
Quentin Tarantino 24. oktoobril New Yorgis politseivägivalla vastasel meeleavaldusel Foto: SCANPIX

USA tuntud režissööri Quentin Tarantino sõnul ei lase ta end häirida politseinike üleskutsest boikoteerida tema filme ja tegevust.

Tarantino ja politsei vastasseis sai alguse möödunud kuul, kui režissöör osales politseivägivalla vastasel demonstratsioonil, edastab BBC.

Tarantino sõnas väljaandele Los Angeles Times, et politsei on tema seisukohtadest valesti aru saanud.

«Ma ei ole väitnud, et kõik politseinikud on tapjad ja mõrvarid. Ma ei ole seda kunagi teinud,» teatas režissöör.

Siiski teatas USA politseinikke ühendav organisatsioon, et Tarantino filme ja tulevasi projekte tuleks boikoteerida.

«Politsei sõnum mulle on selge, nad tahavad mu suu kinni panna. Kui ma näen ebaõiglust, siis ei saa ma sellest mööda vaadata. Mõrva tuleb nimetada mõrvaks ja mõrvareid nimetada mõrvariteks,» jätkas staar.

Tarantiono osales 24. oktoobril New Yorgis meeleavaldusel, milles protestiti selle vastu, et politseinikud on viimasel ajal aina sagedamini lasknud maha relvastamata tumedanahalisi.

Tarantino seisukohad ärritasid politseid ja USA politseinike ühendav organisatsioon National Association of Police Organisations (Napo) ning Los Angelese, New Yorgi ja Philadelphia politseinike ühendused kutsusid üles boikoteerima ka detsembris esilinastuvat Tarantino uut filmi «The Hateful Eight».

Politseinike Tarantino vastase boikotiga kaasneb tema filmide esilinastuste mitteturvamine ja teised takistused, mis puudutavad tema tuleviku filmiprojekte ja sündmusi.

Tarantino sõnul on ta saanud Politseivihkaja hüüdnime.

Los Angelese politseijuhi Charles Becki arvates ei saa Tarantino politseitöö ohtlikkusest ja julmusest aru.

«Tarantino elab fantaasiamaailmas, sest ta on filmitegija. Reaalne elu on midagi muud. Tema filmides on palju vägivalda, kuid ta ei saa tegelikus elus aset leidvast vägivallast aru. Ta arvab, et politsei igapäevatöö on inimeste mõrvamine, kuid see ei ole nii,» lisas politseijuht.

Viimasel aastal on New Yorgis, Missouris, Baltimore´is ja Lõuna-Carolinas ette tulnud juhtumeid, milles politsei ülikiire tegutsemise tõttu on kaotanud elu tumedanahalised noored mehed.

Tarantino sõnas oma uue filmi «The Hateful Eight», mis räägib USA kodusõja järgselt tegutsenud pearahaküttidest, tutvustamisel et ta jätkab tõe eest seismist ja ta ei karda saada USA kõige vihatumaks meheks.

Filmistuudio Weinstein Company teatas, et ta toetab režissöör Tarantino seisukohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles