Naised on suure tõenäosusega biseksuaalsed või lesbid, kuid mitte heterod

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Briti Essexi ülikooli uuringu kohaselt on enamik naisi suure tõenäosusega kas biseksuaalsed või lesbid, kuid mitte heterod.

Psühholoog Gerulf Riegeri uuring näitas, et katsealused, end heterodeks pidanud naised erutusid ühtmoodi nii naiste kui meeste alasti kehade nägemisel, kirjutab The Telegraph.

Riegeri uuringus osales 345 naist, kellele näidati erinevad videoid alasti meestest ja naistest ning samal ajal uuriti nende reageeringut nähtule.

Tulemused põhinevad näiteks sellel, kuidas reageerisid erinevast soost isikute kehade vaatamisel naiste pupillid.

Ilmnes, et 82 protsenti uuritutest reageeris seksuaalse erutusega nii meeste- kui naistekehade puhul.

Naistest, kes enne uuringut rõhutasid, et nad on heteroseksuaalsed, 74 protsenti erutus nii meeste kui naiste peale.

Samas aga end lesbiks tunnistanud naised tundsid tugevamat külgetõmmet naistekehadele, kuid ka mehed ei jätnud neid täiesti külmaks.

«Hoolimata sellest, et enamik naisi peab end heteroks, siis meie uuring näitas midagi muud. Heteronaistel tekkis seksuaalne erutus mõlema soo puhul,» lausus Rieger.

Ta lisas, et lesbid, kes riietuvad maskuliinselt, ei pruugi seesmiselt ja käitumiselt mehelikud olla.

«Osa lesbisid on oma seksuaalsuselt rohkem mehelikud, teised aga käitumiselt mehelikud. Seega on nende seksuaalsus väga erinev. See, kuidas need inimesed avalikkuses end näitavad, ei anna infot selle kohta, millised on tegelikult nende seksuaalsed eelistused,» selgitas psühholoog.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles