Lufthansa lennusaatjad laiendavad streiki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa
Lufthansa Foto: SCANPIX

Saksa lennufirma Lufthansa lennusaatjaid esindava ametiühingu UFO teatel kavatsevad nende esindatud töötajad lahkuda esmaspäeval töölt Frankfurdi, Müncheni ja Düsseldorfi lennujaamas.

UFO ärgitas pühapäeval kõiki oma liikmeid lahkuma esmaspäeval töölt ajavahemikul 4.30-23.00. Eesti aja järgi algab ettevõtmine kell 5.30 esmaspäeva hommikul ning lõppeb Frankfurdis ja Düsseldorfis esmaspäeva keskööl ning Münchenis kell 1.00 teisipäeva hommikul.

UFO algatatud lennusaatjate streik algas reedel ning kestab nädala rotatsiooni korras erinevate lennujaamade vahel, kuid pühapäeval tehti streiki paus. Laupäeval ärgitati streikima Lufthansa lühi- ja keskmaalendude meeskondi Frankfurdis ja Düsseldorfis.

Ametiühing esindab 19 000 Lufthansa töötajat ning soovib neile kindlustada pensionimaksed juhul, kui töötajad lähevad varajasele pensionile. Lufthansa püüab langetada kulusid, et suudaks paremini konkureerida odavlennufirmadega ja Pärsia lahe lennufirmadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles