Rootsi põgenikevastane partei jagab Lesbosel kummalise sisuga flaiereid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenikud jõudmas üle Egeuse mere Türgist Kreekasse Lesbosele
Süüria põgenikud jõudmas üle Egeuse mere Türgist Kreekasse Lesbosele Foto: SCANPIX

Põgenikevastane erakond Rootsi Demokraadid on suure tõenäosusega Kreekas Lesbose saarel flaierite jagamise taga.

Internetiväljaande The Local teatel on põgenikelaagrites jagatavatel flaieritel lausvaled.

Oletatakse, et sisserände vastased tahavad nende valede abil ära hoida rohkemate põgenike saabumist Rootsi.

Flaierite pealkiri on «Ei ole raha, ei ole tööd, ei ole kodu» ja kõik edasi olev on samas stiilis. Paberitele on alla kirjutatud Erakond Rootsi Demokraadid, Rootsi Demokraatide naisühendus ja Rootsi rahvas.

Flaieri kohaselt on massiline migratsioon tekitanud terrorilaine, avalikes kohtades on plahvatusi ja gängide kokkupõrkeid.

Lisaks olevat Rootsis keelatud mitmed moslemitele omased tavad ja kombed, kaasa arvatud naistel pearätiku kandmine.

«Rootsi kodanikuna ei saa ma sellist valelikkust heaks kiita. Tegemist on valedega, kuhu on alla märgitud «Rootsi rahvas». Ma ei ole mitte millelegi sellisele allkirja andnud,» teatas Lesbosel Rootsi abiorganisatsiooni Gränslöst Mänskligt töötajana põgenikke abistav Mohammed Mouaid.

Partei Rootsi Demokraadid teatasid juba mõnda aega tagasi, et nad alustavad välisriikides sisserände vastast kampaaniat, et takistada põgenike edasist pürgimist Rootsi.

«Meie ühiskond ei suuda enam põgenikke vastu võtta, sest meil hakkavad ressursid nende abistamiseks lõppema,» teatas Rootsi Demokraatide juht Jimmy Åkesson oktoobri keskel.

Erakond Rootsi Demokraadid ei ole kinnitanud ega ka ümber lükanud, et nemad on Kreekas Lesbosel jagatavate flaierite taga.

Küll aga teatati, et oma seisukoht nende suhtes avaldatakse lähiajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles