Galerii: Super Hot Cosmos Blues Band esines Liibanonis kaitseväelastele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Super Hot Cosmos Blues Band andis nädalavahetusel Liibanonis ÜRO rahuvalvemissioonil teenivatele Eesti, Soome ja Iiri kaitseväelastele kolm kontserti. 

«Olin neilt enne kuulnud ainult mõnda lugu, aga live esitus üllatas tõsiselt. Mulle väga meeldis,» ütles nooremseersant Madis Keskoja. «Oleme pikka aeg Liibanonis teeninud ja rutiinist välja saamine on meestele oluline. Hea, et saime nad ka patrulli kaasa võtta ja omavahel vestelda,» lisas ta.

Foto: MIL

«Meie jaoks aitab Liibanonis esinemine siinse piirkonna olukorrast paremini aru saada. Distantsilt ja uudiste põhjal ei pruugi kõiki nüansse tabada,» ütles bändi solist Janno Reim.

Nädal aega Liibanonis viibiv Super Hot Cosmos Blues Band tutvub ka Eesti kaitseväelaste teenistusülesannete- ja tingimustega. Samuti saavad bändi liikmed ülevaate Soome-Iiri pataljoni vastutusalast Liibanoni ja Iisraeli eraldava sinise joone läheduses. Eile õhtul osaleti ühisel saunaõhtul koos pataljoni juhtkonna ja Eesti kaitseväelastega.

Foto: MIL

«Alguses oli natuke kõhe,» ütles bändi trummar Ilja Sharapov, kes tegi eeltööd, luges artikleid Liibanoni konfliktide ajaloo kohta ja konsulteeris perekonnaga enne kui otsustas koos bändiga Liibanonis esineda. «Teadsin, et eestlased siin teenivad,» lisas ta.

Foto: MIL

Kokku andis Super Hot Cosmos Blues Band Liibanonis kolm kontserti, neist ühe pataljoni rotatsiooni lõpuüritusel. Muuhulgas esitas bänd kontsertidel oma uue, Eesti Laul 2016 konkursile esitatud pala.

Koos staabiohvitseridega teenib alates selle aasta maikuust Liibanonis ligi 40 kaitseväelast. Eesti jalaväerühm on osa Soome-Iiri pataljonist, mis on ainus mitmerahvuseline pataljon ÜRO rahuvalvemissioonil UNIFIL Liibanonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles