Abikaasa päästis Jon Bon Jovi läbipõlemisest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jon Bon Jovile andis Madriidis auhinna "Globaalne ikoon" kätte õhtujuht Eva Longoria
Jon Bon Jovile andis Madriidis auhinna "Globaalne ikoon" kätte õhtujuht Eva Longoria Foto: Scanpiks

Äsja MTV käest oma bändile «Globaalse ikooni» auhinna saanud Jovi (48) rääkis raskest ajast oma elus, kui oli umbes 25ne ja psühholoogiliselt läbipõlemise äärel. 1983. aastal hitiga «Runaway» muusikataevasse tõusnud Jovil tuli hakata tegelema kiirelt saabunud edu ja selle juhtimisega.

«Muutusin 25aastasest kutist, kes mängis rock-bändis, korporatsiooni juhiks. Järsku olin paljude inimeste boss ning ma pidin tegema otsuseid, mis mõjutas nende elusid,» vahendab contactmusic.com rokkarit.

«Ma ei olnud selleks valmis. Samas ma ei süüdista mänedžere, kellega sel ajal koos töötasin. Ma lagunesin füüsiliselt ja mentaalselt. Mu naine ütles: «sa pead peatuma»».

Jovi otsustas abi otsida psühhoterapeudilt. «Ühel päeval sõitsin autoga ookeaniäärsel teel (Pacific Coast Highway – toim.), olin teel psühholoogi juurde. Mul tekkis tunne, et hüppan autost sõidu pealt välja ja suren. Ma üldse ei liialda seda öeldes,» meenutab Jovi üht rasket päeva oma elus.

«Jäin psühholoogi juurde 45 minutit hiljaks, mul oli kokku lepitud tunnine kokkusaamine. Kuidas ma ka poleks tahtnud selle tüübi õla najal nutta, mul ei jäänud selleks lihtsalt aega. Seda taibates muutusin jälle Jon Bon Joviks kuskilt New Jersey pärapõrgust. Ütlesin psühholoogile: Tead mis? Keri õige põrgu. Mul ei ole sind vaja, et sa mu korda teeksid. Ma mõtlen ise välja, kuidas ma hakkama saan».

Jovi jätkab: «Jumal oli mind [selleks ajaks] õnnistanud. Mul oli naine, kes mind armastas ja pere, kelle juurde minna. Kui kurnatud ja läbipõlenud ma ka olin, ma ei ole kindlasti allaandja. Polnud võimalik, et ma suren. Ma olen endiselt siin. Minu olemise tuumaks on minu ellusuhtumine ja minu perekond. Ilma oma naiseta ja lasteta oleksin surnud mees. On imeilus privileeg teha endiselt seda, mida ma teen. Minu unistus on täitunud.»

Jovi abiellus oma keskkoliaegse tüdruksõbra Dorothea Hurleyga 1989. aastal, nad on tänini õnnelikult koos ja neil on neli last.

Lisame allpool Bon Jovi kontsertvideo  «You Give Love A Bad Name» aastast 1986 ehk perioodist, millest jutt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles