Mis ühendab keskkonnaminister Marko Pomerantsi ja näitleja Priit Piusi?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pius
Priit Pius Foto: Kanal 2

Tartu Ülikooli tudengite seas oli 80ndatel levinud väga ohtlik matkamisviis, kus lennati Siberisse, et seal paar nädalat ringi seigelda. Lavastaja Urmas E. Liiv on valmis saanud tõsielul põhineva põnevusfilmi «Must alpinist», mille peaosatäitja on Priit Pius ning filmi üks prototüüpe on minister Marko Pomerants.

«Ma ei tea, palju matkamiste käigus inimesi hukkus. Aga neid oli,» meenutab saates Liiv 25 aasta taguseid seikluseid.

«Ma ise olen jäänud kursusevendadega laviini kätte Armeenias. Ühe teise kursuse grupis sai arstitüdruk jõge ületades surma,» räägib Marko Pomerants.

Siberi tingimused on väga rasked. Seda kinnitab ka filmi peaosaline Priit Pius: «Kui see suusakepp lumme sisse läks, siis see läkski põhimõtteliselt pidemeni ära.»

Urmas E Liiv meenutab, et mõnikord tekkis Siberis loodusjõudusid trotsides lootusetuse tunne. «Vahel käisid metsa vahel nutmas – liiga raske oli!» tõdeb Liiv.

Vaata tänasest Radarist, kuidas eestlased meenutavad Siberis matkamist, kus isetehtud sulejopedega tuli võidelda külmetuse, nõrkuse, palaviku, pea olematu varustuse ning kõige muuga, mida karm loodus pakkus ja nõudis.

Radar on eetris kell 20.30, Kanal 2-s. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles