Galerii: Super Hot Cosmos Blues Band käis kaitseväelastega Liibanonis patrullis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Super Hot Cosmos Blues Band proovis eile koos ÜRO rahuvalvemissioonil Liibanonis teenivate kaitseväelastega soomuki Sisu AX-185 sõitu, samuti tutvus bänd nädala jooksul rahuvalvajate teenistusülesannete- ja tingimustega. 

Kõige rohkem muljet avaldas patrullis ilmselt off-road sõit sinise joone ääres. «Ma ei uskunud, et sellist teed mööda on üldse võimalik mäest üles saada,» ütles bändi kitarrist Erki Reim, kes osales koos Eesti kaitseväelastega patrullis soomustatud Mercedes-Benz G-klassi maasturitega Liibanoni ja Iisraeli eraldava sinise joone ääres.

Foto: MIL

«Esimesest linnast, millest patrullis läbi sõitsime, nägime ka konfliktides tabamusi saanud hooneid ja see andis tunnetuse, millises piirkonnas viibime,» lisas ta.

Foto: MIL

Liibanoni ja Iisraeli eraldav sinine joon märgib Iisraeli relvajõudude tagasitõmbumist Liibanonilt vallutatud aladelt, milles kaks osapoolt leppisid kokku ÜRO kaasabil 2000. aastal. Vaatamata sellele, et olukord sinisel joonel on üldiselt rahulik, on läbi aastate osapoolte vahel siiski esinenud vahejuhtumeid. ÜRO rahuvalveüksuste ülesanne on sellistel puhkudel hoida ära olukorra eskaleerumine ning teha koostööd Liibanoni relvajõududega.

«Käisime patrulliga kaasas ja õnnestus päris lähedalt näha ka Iisraeli. Kahe riigi vahelist läbisaamist teades mingit ärevust sinise joone ääres siiski tunnetad,» ütles bändi solist Janno Reim, kelle sõnul on paljud Liibanonis teenivad kaitseväelased olnud ka Afganistanis ja nende jaoks on Liibanonis kindlasti oluliselt rahulikum.

Foto: MIL

Lisaks kaitseväelaste teenistusega tutvumisele andis Super Hot Cosmos Blues Band Liibanonis kolm kontserti, neist ühe pataljoni rotatsiooni lõpuüritusel.

Muuhulgas esitas bänd kontsertidel oma uue, Eesti Laul 2016 konkursile esitatud pala. Koos staabiohvitseridega teenib alates selle aasta maikuust Liibanonis ligi 40 kaitseväelast. Eesti jalaväerühm on osa Soome-Iiri pataljonist, mis on ainus mitmerahvuseline pataljon ÜRO rahuvalvemissioonil UNIFIL Liibanonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles