Tehno maiuspala! Kodumaine plaadifirma Mürk alustab Studios samanimelise peosarjaga

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome dj Juho Kusti
Soome dj Juho Kusti Foto: promo

Sel laupäeval, 14. novembril toimub klubis Studio esmakordselt peosari Mürk, mida külastab Soome dj Juho Kusti. Studio ülemisel korrusel mängivad muusikat sarja resiendid Artur Lääts ja Denis Punch ning allkorrusel esitavad muusikapalu Defkut ning Muudu.

Foto: promo

Juho Kusti on Soome üks tuntumaid techno dj-sid ja produtsente, kes veab ka Deep Space Helsinki nimelist plaadifirmat ning raadiosaadet. Juho alustas djna 2001.aastal, kuid produtsendina on tegutsenud alles käesolevast aastast alates. 

Peosari Mürk sai alguse 2012. aastal ning vormistati plaadifirmaks selle aasta septembris. Hugo Murutar, Mürk peosarja eestvedaja ja plaadfirma asutaja kirjeldab toimuva kontseptsiooni: „Mürgi puhul on tegu väga spetsiifilise tehnoga, mida eriti palju just ei kohta kuskil mujal klubides või pidudel. Tooksin võrdluse muusikaga, mida kohtab näiteks välismaistes klubides Berghain või Tresor. Lisaks veab Mürki sõpruskond, kes ajavad oma asja armastusest just taolise muusika vastu - sõpruskonna all pean silmas ka kõiki neid külalisi, kes on käinud meie üritustel ning toetanud Mürgi kasvamist. Ilma nendeta poleks olnud ka võimalik Mürk Records, mis kasvas välja 2015.a Hooandja abiga. Artistid valime põhjalikult kodutööd tehes. Kuna meil on kindel joon, mida üritame järgida ja tuua tõsisema tehno kultuur inimestele lähedale, siis jälgime alati uusi kodumaised artiste, keda tutvustada.“

Mürk peosarja on külastanud välismaistest tegijatest näiteks Miss Sunshine (Cro), Jeroen Search (NL), Monomood (DE), Stanislav Tolkachev (UA), Thomas Hessler (DE), Henning Baer (De),Pagalve (Lv) jt.

Studio on Funktion One helisüsteemiga ööklubi, mis paikneb Tallinna vanalinnas. 

Laupäeval, 14. novembril esinevad Mürk peo raames Studio ülakorrusel: Juho Kusti (Fin), Artur Lääts ja Denis Punch ning allkorrusel Defkut ja Muudu.

Uksed avatakse kell 23:55

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles