National Geographicu dokumentaal tutvustab küborge

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Rohkem kui inimene»
«Rohkem kui inimene» Foto: FOX International Channels Estonia

Sel pühapäeval jõuab eetrisse eksklusiivse dokumentaalsarja «Läbimurre» (Breakthrough) teine osa «Rohkem kui inimene», mis tutvustab teadlaseid, kes nihutavad piire inimeste ja tehnoloogia vahel, täiustades tehislikult inimese DNAd, leiutades võimalusi inimvõimete parandamiseks ja palju muud.

Osa on eetris National Geographic kanalil pühapäeval algusega kell 21.30.

Teise episoodi režissöör Paul Giamantti (Blade Runner, Bowling for Columbine) toob vaatajateni inspireerivad lood teadlastest, kes tegelevad igapäevaselt inimeste uurimise ja täiustamisega.

Teaduse hiljutised saavutused on viimas meid uutele aladele, kus tehnoloogia võib muuta meie mõistust ja keha olulisel määral. Kuid kas loodusliku ja tehisliku maailma ühinemisel võib inimesest saada midagi enamat kui lihtsurelik?

Episoodis «Rohkem kui inimene» tutvustavad oma avastusi teadlane Trish Aelker, kes ehitab erakordselt tugevaid välisskelette üliniminlikult raskete asjade tõstmiseks; bioloog George Church, kes manipuleerib inimese DNAga, et kaitsta teda pärilike haiguste eest; professor David Eagleman mõjutab inimese meeli, et taastada kaotatud oskuseid – muuta kurte taas kuuljateks.

Sari «Läbimurre» on eetris kuuel järjestikusel pühapäeval algusega kell 21.30 teaduskanalil National Geographic. Kuueosalise dokumentaalsarja iga episood keskendub erinevale teadusvaldkonnale ning tutvustab antud valdkonna parimaid teadlaseid ja nende läbimurdelisi teadussaavutusi, mis võivad olulisel määral muuta meie elu juba lähitulevikus. Lahendusi otsitakse sellistele olulistele probleemidele nagu epideemiate teke ja levik, inimkonna vananemine, magevee ja fossiilsete kütuste varude lõppemine jne. Iga episood on lavastatud erineva rahvusvaheliselt tuntud filmirežissööri poolt, nagu Ron Howard, Brett Ratner, Akiva Goldsman jt.

Kuueosaline sari «Läbimurre» linastub 171 riigis ja 45 keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles