Produtsent andis Jeremy Clarksoni ja BBC töökohtusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson Foto: SCANPIX

Autosaate «Top Gear» endine produtsent Oisin Tymon andis nii teda löönud Jeremy Clarksoni kui Briti ringhäälingu BBC rassilise diskrimineerimise eest kohtusse.

Clarkson ründas Tymonit selle aasta 10. märtsil pärast võttepäeva lõppu Põhja-Yorkshire´i Simonstone´i hotellis, kus «Top Geari» tegijad ööbisid, edastab Daily Mail.

Tymonil tekkis Clarksoni löökidest näovigastusi, mis vajasid haiglaravi. Lisaks sõimas Clarkson produtsenti roppude sõnadega.

Nii Tymon kui Clarkson olid täna hommikul Londonis töövaidluste kohtus, kus toimus Clarksoni vallandamise eelmänguks olnud vahejuhtumi esimene istung.

Istungil käsitleti väidetavalt eelkõige Clarksoni verbaalset rünnakut pärast seda, kui kuulus saatejuht ei saanud enda sõnul palutud sooja toitu, vaid külma roa.

Väidetavalt oli Clarkson Tymonit sõimanud ka laisaks iirlaseks.

Advokaadibüroo Slater & Gordon teatel esindavad nad produtsent Oisin Tymonit, kuid nad ei paljastanud seoses kohtujuhtumiga rohkemat.

Clarksoni ja Tymoni vahelise intsidendi järgselt käivitas BBC uurimise. Jõuti otsusele, et Clarkson ületas piiri ja ta töölepingut ei pikendatud. Kaassaatejuhid Richard Hammond ja James May jäid Clarksoniga solidaarseks ja lahkusid samuti.

Tymon ei süüdistanud pärast juhtumit Clarksonit. Samas tekkis sotsiaalmeedias Clarksonit kaitsev kogukond, milles süüdistati juhtunus Tymonit.

Lõpuks sekkus Clarkson, kes käskis rahval produtsent rahule jätta. Clarkson vabandas mitu korda meedia vahendusel Tymoni ees, kuid paljude arvates oli see lihtsalt enda maine parandada püüdmine, mitte tõeline vabandamine.

Briti meedia andmetel on Tymon olnud alates märtsist enda ravimiseks tööst eemal, kuigi ta täispalk säilitati.

Juulis sõlmis «Top Geari» endine saatejuhtidekolmik kui ka üks eksprodutsentidest Andy Willman lepingu uue autosaate tegemiseks suurfirmaga Amazon. Esimene saade peaks Amazon Prime`i jõudma 2016. aastal.

Clarkson kõndis juba enne vallandamis BBCs noateral nii oma ebatsensuure keelekasutuse, reeglite rikkumise kui rassilise diskrimineerimise tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles