Galerii: PÖFF i avatseremoonia Nordeas

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede õhtul sai Nordea Kontserdimajas piduliku avapaugu PÖFF.

Vaata mahukat pildigaleriid!

PÖFFi ajakava ja filmid leiad SIIT!

Foto: Erlend Štaub

Pimedate Ööde Filmifestival – PÖFF –  on üks suuremaid ja omanäolisemaid filmifestivale Põhja-Euroopas ning piirkonna ainus filmifestival, mis on Fahvusvahelise Filmiprodutsentide Assotsiatsioonide Föderatsiooni (FIAPF) poolt akrediteeritud rahvusvahelise võistlusprogrammiga festival.

Selline õigus on maailmas veel 14 festilvalil, mille hulka kuuluvad mh Cannes, Berliin, Veneetsia, Karlovy Vary, Tokyo, Moskva, Shanghai, San Sebastian ja Varssav. 

Foto: Erlend Štaub

Festival hõlmab palju erinevaid sündmusi, kolm täismahus alafestivali (Animated Dreams, Just Film, Sleepwalkers) ja rahvusvahelised filmitööstuse sündmused, mis toovad Tallinnasse kokku filme ja filmitegijad rohkem kui 70st  riigist Ameerikast Aasiani.

Foto: Erlend Štaub

Festivali kuulub kaks rahvusvahelist võistlusprogrammi (Põhi Võistlusprogramm ja Tridensi esimese täispika filmi võistlusprogramm), programmid, mis näitavad  teiste festiavalide menukeid (Panoraam) või põnevaid pärle kuumadel teemadel (Foorum), spetsialiseeritud programmid (Moekino, Vitamiinilaks jne) ning lühifilmide ja retrospektiivide programm, samuti filmiteemalised erisündmused (kontserdid, näitused, loengud jm).

 

Foto: Erlend Štaub

Pimedate Ööde Filmifestivali põhiprogramm (13. november – 29. november 2015) –  Rahvusvaheline Võistlusprogramm ja Tridensi Debüütfilmide võistlusprogramm, Eesti Filmide Võistlusprogramm.

Kõrvalprogrammidesse kuuluvad viimase kahe aasta jooksul loodud mängu- ja dokumentaalfilmid, ühe filmitegija, žanri või stuudio retrospektiiv ning Gruusia kino fookus.

Foto: Erlend Štaub

Animatsioonifilmide festival Animated Dreams (18. november  - 22. november 2015) – kahe viimase aasta lühianimafilmide võistlus. Lisaprogrammi kuulub filmitegija retrospektiiv ja ühe maa fookus.

Foto: Erlend Štaub

Laste- ja noorsoofilmide festival Just Film (13. – 22. november 2015) – lastefilmide ja noortefilmide võistlus, eriprogrammid.

Foto: Erlend Štaub

Rahvusvaheline lühifilmide festival Sleepwalkers (17. – 21. november 2015) – kahe viimase aasta tudengi- ja lühifilmid neljas võistlusprogrammis, nimeka filmikooli retrospektiiv, eriprogrammid.

Foto: Erlend Štaub

Industry@Tallinn (16. – 20. november 2015)  –  filmitööstusele suunatud sündmused Pimedate Ööde Filmifestivali ajal, mida korraldavad PÖFF ja Baltic Event. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles