Kultuurikatlas näha unikaalset moekontserti „Trash to trend” vaid kaks korda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ökorõivad: autoriks Reet Aus.
Ökorõivad: autoriks Reet Aus. Foto: Viktor Burkivski

Vaid 20. ja 21. novembril saab Kultuurikatlas näha unikaalset moekontserti „Trash to trend”. Reet Ausi moekäsitlusest inspireeritud audiovisuaalsele lavastusele lõid kuu ajaga originaalmuusika Tõnis Mägi ja Jarek Kasar.

"Trash to trend" liidab üheks Reet Ausi keskkonnateadliku disaini, mõtlemapanevad videokaadrid moetööstuse mõjust meie elukeskkonnale ja improvisatsiooniliste proovide käigus haruldase koosluse poolt loodud muusika, mille esitajateks on Anne Türnpu, Eva Koldits, Hendrik Kaljujärv,  Jarek Kasar, Kärt Johanson, Maret Mursa, Reet Aus ja Tõnis Mägi.

Videokunstnik on Emer Värk. “Ühisloomes sündis ligi tunnine teos, kus me kõik koos püüdsime leida helilist vastet filmile, moele, liikumisele,” kirjeldab Tõnis Mägi ainulaadse kontserdi tekkeprotsessi.

Piletituluga toetatakse Teadliku Muutuse Kunsti Kooli ehitust Lilleorus Harjumaal.

“Teadliku Muutuse Kunsti Kooli ehitamisel rakendatakse samu põhimõtteid – teadlikku ühisloomet ja väärtustavat taaskasutust,” selgitas moelooja Reet Aus, miks osa erilise kontserdi tulust annetuseks läheb. Kooli projekteerimisel võeti aluseks kunagise Põhuteatri puitkonstruktsioon, mis oleks muidu lammutamise järgselt prügimäele viidud.

Tegemist on seni suurima roopakkidest ehitisega Eestis ja olemasolevatel andmetel ka maailmas. Kooli rajamist alustati kaks aastat tagasi, tänaseks katuse alla saanud kahekorruseline hoone on ehitatud vaid vabatahtliku panuse ja ühisrahastuse toel.

Projekti olulisust on mõistnud peale moekontserdi korraldajate veel paljud, sest Hooandjas püstitas Teadliku Muutuse kooli kampaania läinud nädalal kõigi aegade rekordi – vaid 10 päevaga koguti hoone akende jaoks vajaminevast 20 000 eurost, mis on hooandjas kogutavatest sumadest suurim juba 71%. Uus kool soovitakse avalikkusele avada 2018. aastal kingitusena Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.

Moekontserdiga lauldakse lahti Kultuurikatla uus BlackBox saal. Kultuurikatel on loomekeskus Tallinna südalinnas, mis on avatud erinevatele sündmustele ja loomemajandusega seotud tegevustele. Märtsist 2015 kuni tänaseni on Kultuurikatlas toimunud ja teoks saanud palju põnevaid ideid.

Sellest sügisest on kasutuses ka Black Box saal, mis on tööstusliku atmosfääriga  540 m2 üldpinnaga universaalsaal, mille lahendus võimaldab paindlikku ruumikasutust. Klassikalise tribüüni puhul on istekohti 500, tasapinnalise paigutuse korral mahutab ruum rohkem inimesi.

Foto: promo

Unikaalset kontsertlavastust “Trash to Trend” on võimalik näha vaid kahel korral - 20. ja 21. novembril kell 19:00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles