Facebook paljastab, kes oli end Stad de France`i juures õhku lasknud terrorist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bilal Hadfi
Bilal Hadfi Foto: SCANPIX

Prantsusmaal Pariisis toimusid möödunud reedel mitmes paigas terrorirünnakud, mille toimepanijad olid enamjaolt enesetaputerroristid.

Üks terroristidest oli 20-aastane Bilal Hadfi, kes lasi end koos kahe kaaslasega õhku Pariisi kuulsa staadioni Stad de France`i juures ajal, mil seal toimus Prantsusmaa ja Saksamaa kohtumine jalgpallis, edastab Daily Mail.

Facebookist paljastub, et Belgias Neder-over-Hembeekis  elanud Hadfi oli varem tavaline noor mees, kellele meeldis päevitamine, kokteilid ja peod, kuid ka relvad.

Belgia terrorismieksperdi Guy van Vlierdeni andmetel külastas Hadfi Süüriat, kus ta sai Islamiriigi džihadistide käe all terrorismikoolituse. Reisides kasutas ta nimesid Abu Moudjahid Al-Belgiki ja Bilal Al Mouhajir.

Ta Facebooki hakkas ilmuma üha enam pilte, millel ta oli relvadega.

Hadfi oli Maroko päritolu, kuid elas varem Prantsusmaal, hiljem aga Belgias.

Väljaande The Wall Street Journal andmetel ei lubanud Stad de France´i julgestanud politsei Hadfit ja veel kahte meest staadionile, kuna nad tundusid oma vestide tõttu kahtlased.

Terroristid lasid siis end järjest õhku staadioni juures.

Belgia luure teatel jälgisid nad Hadfit ja ta pere, kuid siis kadus Hadfi nende vaateväljast ja nad ei teadnud mõnda aega ta asukohta.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles