Koolinoortele etendub “Viiuldaja katusel”

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise "Viiuldaja katusel".
Vanemuise "Viiuldaja katusel". Foto: OVE MAIDLA/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna Vene kultuurikeskuses mängitakse detsembris maailma ühte tuntuimat muusikali, Jerry Bocki “Viiuldajat katusel”.

Tegemist on Pille Lille muusikute toetusfondi, Tallinna G. Otsa nimelise muusikakooli ja Vene kultuurikeskuse ning Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutuse Meie Inimesed toetusel käivitatud õppeprojektiga, mis on mõeldud nii vene kui eesti koolide vanemate klasside õpilastele.

Projekti juhi Pille Lille teatel lavastab muusikali Tiit Tralla. Selles osalevad G. Otsa muusikakooli lauluosakonna õpilased ja endised ning praegused rahvusooperi Estonia lauljad. Samuti on kaastegevad Vene kultuurikeskuse tantsukollektiivide liikmed. Väikest kammerorkestrit juhatab Eivin Toodo, kunstnik on Riina Vanhanen, tantsujuht Olga Privis ja koormeister Aivar Leštšinski.

Etendused on eesti keeles sisuseletustega vene keelde.

Muusikali mängitakse 5. detsembril kell 12 ja 16, 6. detsembril kell 18 ning 12. detsembril kell 12 ja 16.

Koolidele suunatud õppeprojekti etendused on tasuta.

Lille teatel jõudis juudi kirjaniku Sholem Alejchemi jutustusel “Piimamees Tevje” põhinev muusikal “Viiuldaja katusel” esimest korda Broadway lavale 1964. aastal ning mõne aasta pärast Hollywoodis kinoekraanile. Muusikal on võitnud kolm Oscarit.

Eestis on “Viiuldaja katusel” lavastatud rahvusooperis Estonia ja teatris Vanemuine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles