Galerii: Teletornis avati põnev kosmosenäitus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Teletorn avab täna koostöös Eesti Kosmosekeskuse tippteadlastega unikaalse kosmose teemalise näituse «Elus Universum», kus on lisaks visuaalekspositsioonile ka põnev kogemus-tundmuslik osa. Esmakordselt saab teletorni näitust uudistada neljas keeles -  eesti, vene ja inglise keelele on lisatud ka soome keel.

Näitusel tuuakse välja teaduse uusimad avastused kosmosevallas – alates tehnoloogiast kuni universumi mõistatusteni välja. Ekspositsioon jääb huvilistele avatuks kuni 31. märtsini 2016. 

Foto: Aivar Pärtel

Tallinna Teletorni juhi Riina Roosipuu sõnul saab Teletorn veidi enam kui neljaks kuuks Eesti kosmosetemaatika koduks – lisaks põnevatele kosmoseavastuste esitlustele ja emotsionaalsetele mängulistele elamustele, hakkavad siis toimuma ka kohtumisõhtud teadlastega.

Foto: Aivar Pärtel

Tartu Observatooriumi juhi Anu Reinarti sõnul köitis näituse kokkupanek kosmoseteadlasi esimesest hetkest. „See on valdkond, kus iga päev võib kaasa tuua maailma muutva avastuse ning on ülioluline selleks valmis olla,“ lisas ta.

Eesti on alates 1. septembrist 2015 Euroopa Kosmoseagentuuri liige. Värskel näitusel kajastuvad nii Eesti tippteadlaste rahvusvahelise koostöö tulemused kui maailma uusimad avastused elu võimalikkusest kosmoses.  

Foto: Aivar Pärtel

Näituse koostamisel on lisaks Tartu Observatooriumi ja Tartu Ülikooli teadustöödele kasutatud pilte ja videomaterjali Euroopa Komoseagentuuri (ESA), Euroopa Lõunaobservatooriumi (ESO), Ameerika rahvusliku komoseagentuuri (NASA) arhiividest. Ekspositsiooni on integreeritud ka Eesti kosmosehuvilise ja hobifotograafi Raivo Heina digitaalfotode näitus, kus tulevad esitlusele ka mitu esmakordselt avalikkusele tutvustatavad kosmosefotot.

Foto: Aivar Pärtel

Kosmosenäitusele pääseb Teletorni piletiga. Korraga saab näitusega tutvuda 100 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles