Elu24 intervjuu! Supergrupp Operation: Mindcrime: siin ei ole egosid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Operation: Mindcrime
Operation: Mindcrime Foto: Promopilt

Eeloleval pühapäeval, 22. novembril esineb Tallinna klubis Rock Cafe legendaarse Seattle’i hevibändi Queensrÿche’i endise vokalisti Geoff Tate’i uus supergrupp Operation: Mindcrime. Rokiveteranide ainsa Baltikumis toimuva kontserdi erikülalistena astuvad üles Eesti hetke kuumimaid kontsertbände Ziggy Wild ning Iiri duo Fire & Water. Geoff Tate rääkis Elu24-le antud intervjuus nii muusikast kui erilistest juhtumistest, mis on tema pika karjääri jooksul aset leidnud.

Millised on nii kuulsatest muusikutest koosneva bändi plussid ja miinused? Kas teie egod hakkavad tööd ka segama?

Ha! Siin ei ole egosid. Me oleme kõik keskendunud muusika tegemisele ning esitamisele. Ma ei ütleks, et see on miinus, aga kokkusaamiseks on aega raske planeerida, kuna kõigil meist on muid tegemisi.

Operation: Mindcrime’i on kirjeldatud, kui loovplatvormi, mis kannab edasi sama nime kandnud albumi vaimu. Mis on selle platvormi tähtsaimad osad?

Mind huvitav lugude rääkimine läbi laulude. Ma olen sellest ideest kinni pidanud ka ansambel Queensryche’i albumitega « Operation: Mindcrime 1 ja 2», «Promised Land» ning «American Soldier». Nüüd jutustan loo, mis on läbiv kolmel järgmisel albumil. Esimeseks neist on «The Key».

Kas uue albumi «The Key» jutustus on lineaarne või pigem mõistatus, mille kuulaja peab ise lahendama?

Uus album on nii lineaarne lugu kui mõistatus. Selles loos on 4 peategelast ja oodata on ka ootamatuid pöördeid jutustuses endas, mis peaksid kuulaja viima tormilisele teekonnale. Teekond lõppeb huvitava mõttepausiga ning lugu jätkub järgmisel albumil.

Vana progressiivse stiili fännina, mis ei järginud reegleid – kuidas suhtute retrot taaselustavatesse cover bändidesse?

Ma tean, et armastan erinevat muusikat ja ma ei armasta inimesi, kes kehtestavad muusikale reegleid.

Elektroonilise muusika populaarsus on hetkel pidevas tõusujoones. Mis roll on nö klassikalisel elavate instrumentidega rock bändil tänapäeva muusikamaailmas?

Huvitav küsimus. Eile õhtul tegi meie buss peatuse ning kogu meeskond läks restorani/baari õhtust sööma. Me olime seal kaks tundi ja ma märkasin muusikakanalit vaadates, et üheski videos polnud kitarri ega kitarristi. Ma julgeksin väita, et populaarses muusikas on elektrilise kitarri päevad loetud. Hetkel on 21. sajand ja ajad muutuvad.

Mis on kõige veidram asi, mida olete kontserdil näinud või teinud?

Pärast 34 aastat tuuritamist ning rohkem kui 60 riigi külastamist olen ma näinud palju asju. Mõni sündmus ei unune kunagi, nagu noorpaar, kes vahetas abieluvandeid meie laval. Mõningaid juhtumeid sooviksin unustada, nagu fänni laiba nägemine, kes minu ees põrandal verest tühjaks jooksis.

Te kõik olete maailmas ringi reisinud. Millises riigis on kõige parem publik?

Parimat publikut on raske nimetada. Iga riik on erineva kultuuriga ning juba niisama unikaalne. Mulle isiklikult meeldib näiteks täielik kirg, mis valdab Kreeka publikut kontserdi ajal. Ma armastan, kuidas jaapanlased ootavad viimase noodi kõlamiseni enne, kui aplodeerima hakkavad ning möll mis käib kaasas Norra kontsertidega.

Mida ootate teie esmakordselt Eestit külastades ning mida võib publik oodata teilt?

Ma üritan elada oma elu ilma liigsete ootusteta, niivisi olen alati üllatunud.

Me kanname ette terve albumi «Operation: Mindcrime 1», millele järgneb valik lugudest teistelt plaatidelt. Lisaks mängime ette ka mõne loo uuelt plaadilt «The Key».

Geoff Tate vallandati Queensrÿche’ist 2012. aastal bändisiseste lahendamatute lahkhelide tõttu. Järgnenud seebiooperliku kohtudraama tulemusena omandas mees nii oma endise bändi epohhiloovate kontseptalbumite «Operation: Mindcrime» (1988) ja «Operation: Mindcrime II» (2006) esitamislitsentsi kui õiguse ristida oma uus grupp nende albumite järgi. Tänavu septembris ilmus Operation: Mindcrime debüütkauamängiv «The Key», mida tutvustava tuuri raames pühapäeval ka Rock Cafesse jõutakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles