Prantsusmaal kogutakse Pariisi terrorirünnakus orvuks jäänud lastele raha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Prantsusmaal käivitati internetikorjandus kahele lapsele, kes jäid 13. novembril Pariisis toimunud terrorirünnaku tõttu orvuks.

Rumeenia päritolu paar Lacrimioara ja Ciprian olid nende 130 inimese seas, kes pidid terroristide tõttu eluga hüvasti jätma, edastab The Local.

Kahe lapse vanemad hukkusid Pariisi 11. linnajaos Rue de Chardonne`il asuvas Belle Equipe baaris.

Rumeeniast pärit paar oli Prantsusmaal elanud aastaid ning nad kasvatasid kahte last, 11-aastast Taniat ja 18-kuust Kevinit.

Lastekaitsjad andsid orvuks jäänud lapsed Prantsusmaal elava vanaema hoole alla.

Lastele käivitas internetis rahakogumise kohviku Café des Anges juht Virgile, kelle sõnul vajavad lapsed abi. Café des Anges asub baarist, kus laste vanemad elu kaotasid, vaid kiviviske kaugusel.

«Kaks orbu on keerulises olukorras, kuna vanaemal ei ole palju raha, kuid ta tahab lapselaste eest hoolitseda. Tähtis on, et kogukond neile oma abikäe ulataks ning et õde ja vend saaksid koos üles kasvada ja saada korraliku hariduse,» selgitas rahakogumise algataja.

Kahest lapsest vanem, Tania sündis Rumeenias ja tal on teine isa, kui Kevinil. Tüdruku vend sündis Prantsusmaal.

Internetikasutajad tulid rahakogumiskampaaniaga kaasa ning nüüdseks on ligi 2000 inimest annetanud kokku 90 000 eurot. Eesmärgiks on selle nädala lõpuks saada kokku 100 000 eurot.

Orvuks jäänud lapsed on saanud ka riiklikku abi fondist, millega toetatakse raskesse olukorda sattunud lapsi.

Oma abikäe Pariisi terrori tõttu kannatanutele ja hukkunute pereliikmetele on andnud ka ameeriklased, kes asutasid fondi «Friends of Foundation de France».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles