Rooma võttis turistid petturite eest kaitse alla

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colosseum on üks Rooma turismimagneteid.
Colosseum on üks Rooma turismimagneteid. Foto: ANDREAS SOLARO

Alates tänasest keelati Roomas ära gladiaatoriks riietudes turistidelt raha välja meelitamine.

Kui enamik turiste nautis koos gladiaatoriga pildi tegemist ning neile väikse tasu andmist (üldiselt kuni viis eurot), siis viimastel kuudel on täheldatud negatiivset muutust, mil isehakanud gladiaatorid püüavad reisijatelt välja pressida suuremaid summasid.

Linnavoliniku Francesco Paolo Tronca kinnitatud otsuses nimetati seda kohatuks ja pealetükkivaks käitumiseks, mis rikub linna mainet turistide seas ning otsustati seepärast Roomas keelata, kirjutab Local.

Lisaks gladiaatoriks riietuvatele inimestele keelati ära ka rikšateenus ning tänavatel turismibussi- ja muuseumipiletite müümine, sest ka nende teenuste pakkujate seas liigub pettureid, kes tahavad turiste ära kasutada.

Tronca otsustab Rooma käekäigu üle seniks, kuni valitakse uus linnapea. Oma hiljutiste otsustega viitas ta turvameetmete tugevdamisele ning turistide kaitsmisele võimalike petturite eest. Muudatused leiavad aset enne katoliku Jumala Halastuse juubeliaasta tähistamist, mil Roomasse on oodata tavapärasest rohkem külastajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles