Värske muusika! Trio Porteleki-Tärn-Pärnoja andis välja albumi ning suundub minituurile Eestis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikute trio Porteleki-Tärn-Pärnoja
Muusikute trio Porteleki-Tärn-Pärnoja Foto: promo

Kolmest andekast muusikust – Aron Porteleki, Marti Tärn ning Erki Pärnoja – koosnev trio on saanud valmis instrumentaalalbumi ning esitleb seda käesoleval nädalal Eesti eri paigus. Juba homme toimub kontsert Jõulujazzi raames KUMUs, Tallinnas.

Budapestist pärit multiinstrumentalist Aron Porteleki ning Eesti muusik Marti Tärn kohtusid umbes poolteist aastat tagasi ning leidsid kiirelt ühise muusikalise keele. Jämmima kutsuti ka Tärni hea sõber, kitarrist Erki Pärnoja ning kolme andeka muusiku koostöös on tänaseks sündinud trio esimene album.

Plaadi taustast räägib Marti Tärn nii: «Oma muusikutee alguses mängisime Erkiga koos üsna sageli, praeguseks on mõlemal palju muid tegemisi, aga kui tutvusin Aroniga ja kutsusime Erkit endaga koos jämmima, tundus kohe, et tegemist on õige asjaga. Esimese nö kontsert-jämmi tegime Philly Joe’s ning saime sealt palju positiivset tagasisidet. Ometi ei salvestanud me midagi, isegi proove mitte. Kui Aron sel aastal mainis, et tuleb aastavahetuseks Eestisse sõpradele külla, mõtlesin kohe, et võiksime ka mõne kontserdi teha. Seejärel liikus mõte juba salvestamisele ning salvestuse väljaandmisele. Ning siin me nüüd siis oleme - plaat valmis ja kontserdid ees ootamas!»

Tärn peab triot rohkem «enda asjaks» kui ühtegi teist eelnevat koosseisu. «Ma olen suurema osa oma muusikukarjäärist mänginud teiste muusikute projektides ning panustanud nende loomingusse. Paar aastat on kiusanud mõte oma muusika kirjutamisest ja katsetamisest. Umbes pooled lood trio plaadilt ongi minu sulest ning olid esialgu mõeldud mu enda sooloprojekti jaoks,» selgitab ta ning lisab, et kogu albumi sünniprotsess oli ülimalt orgaaniline ja loomulik. «Meie lood on olemuselt lihtsad, justkui pop-lood, mis sisaldavad ka improvisatsioonilisi kohti. Mulle meeldib väga see ambitsioonitu sünnikergus albumi tekke juures ning vastandina sügavalt tunnetatud ja siiras muusikaline materjal.»

Trio Porteleki-Tärn-Pärnoja annab sel nädalal neli kontserti Eestis:

1. detsember – KUMU, Tallinn (kell 19:00) (piletid siin)

4. detsember – Korter 13, Pärnu (kell 21:00)

5. detsember – Tartu Jazzklubi (kell 20:00)

6. detsember – Põhjaka Mõis (18:00)

Signeeritud trio album on saadaval siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles