Rootsi ostukeskus lasi seinamaalingul olevale naisele rätiku asemele juuksed joonistada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mosleminaine
Mosleminaine Foto: SCANPIX

Rootsis Malmö lähedase ostukeskuse juhid langetasid otsuse, et keskuse seinale joonistatud pearätikuga naisele tuleb joonistada hoopis juuksed.

Burlövsi ostukeskus palus kahel noortest kunstnikest koosneval grupil UNITY Burlöv ja Ungdomsgruppen Burlöv  joonistada seinale pilt, mis kujutaks nende piirkonna väga erinevast rahvusest ja rassist elanikke, edastab The Local.

Kui seinal ilmus pearätikuga mosleminaine, kutsusid ostukeskuse juhid noored kunstnikud nõupidamisele ja teatasid, et rätikuga naine ei ole vastuvõetav.

Juhtide sõnul ei seostu ostukeskus islamiga ja on ilmalik, selle tõttu ei tohiks moslemisümbolit rõhutada.

Noored olid vihased, kuid samas ka kurvad. Tegemist on noortega, kes on väga erineva etnilise ja religioosse taustaga, kuid samas moodustavad ühtse sõpruskonna.

Londonis asuv firma Grosvenor Fund Management, millele nimetatud ostukeskuse kuulub, esitas eile ametliku vabanduse.  

«Vabandame, et pearätikuga naist peeti religioosseks sümboliks. Pildi muutmine oli valesamm. Meie ostukeskusse on oodatud kõik inimesed, hoolimata nende soost, seksuaalsest suundumusest või religioonist,» teatasid omanikud.

Rootsi inimõiguslased mõistsid ostukeskuse pildimuutmise hukka.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles