Mark Zuckerberg sai isaks ja lubas annetada 99 protsenti oma Facebooki aktsiatest heategevuseks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki looja Mark Zuckerberg sai isaks
Facebooki looja Mark Zuckerberg sai isaks Foto: Mark Zuckerberg

Facebooki asutaja Mark Zuckerberg ja tema abikaasa Priscilla Chan said esimese lapse. 

Paar pani pisitütrele nimeks Max ja teatas pikas Facebooki postituses plaanist annetada suurema osa oma 45 miljardi dollari suurusest varandusest heategevuseks.

«Kallis Max. Minul ja su emal pole sõnu kirjeldamaks, millist lootust sa meile tulevikuks annad. Su elu on paljulubav ja me loodame, et sa oled õnnelik ja terve, et saaksid seda täiel rinnal avastada. Sa oled juba praegu andnud meile põhjuse mõelda sellele maailmale, millises sa elada võiksid,» kirjutab Mark.

«Nagu kõik vanemad, soovime, et kasvaksid üles maailmas, mis on praegusest parem. Ehkki pealkirjad keskenduvad sageli halvale, on maailm mitmes mõttes paremaks muutumas. Tervishoid paraneb. Vaesus väheneb. Teadmised kasvavad. Inimesed on ühenduses. Tehnoloogiline edasiminek igas valdkonnas tähendab, et su elu peaks olema palju parem kui meie oma täna.»

Zuckerberg rõhutab, et kõigil eludel on võrdne väärtus ja ühiskonnal on kohustus panustada praegu sellesse, et paremaks muuta ka tulevaste põlvede elusid, mitte ainult neid, kes juba siin on.

Tütre sünniga algatas paar projekti Chan Zuckerberg Initiative, mille eesmärgiks on ühendada inimesi üle maailma, et «arendada inimpotentsiaali ja soodustada kõigi tulevase põlvkonna laste võrdsust».

«Alguses keskendume personaliseeritud õppetööle, haiguste ravimisele, inimeste ühendamisele ja tugevate kogukondade ehitamisele. Anname selle missiooni edendamiseks oma elu jooksul ära 99 protsenti oma Facebooki aktsiatest, mille hetkeväärtus on 45 miljardit dollarit. Me teame, et tegemist on väikese panusega võrreldes kõigi nende ressursside ja talentidega, kes juba praegu nende probleemidega tegelevad, kuid tahame teha seda, mida suudame, töötades nende paljude inimeste kõrval,» seletas Zuckerberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles