Video:prantslasest moslem - olen Islamiriigi džihadistide sihtmärk, kuid ma ei karda neid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohammed Cirani
Mohammed Cirani Foto: Youtube

Islamiriigi džihadistid hoiatasid prantslasest moslemit, et ta on nende tapmisnimekirjas esikohal.

Mohammed Chirani sõnas, et ta ei karda «identiteedi ja kodumaata värdjaid», edastab news.com.au.

Chirani esines televisioonis öeldes, et ta kuulutab koraani abil Islamiriigi terroristidele vaimse püha sõja.

«Tahan öelda Prantsusmaad alt vedanud reeturitele, kes põletasid oma Prantsuse passi ja ID-kaardi, et ma ei karda neid,» lausus moslem oma avalikus teleesinemises.

Chirani on alates sellest saanud džihadistidelt tapmisähvardusi ning teda on nimetatud silmakirjalikuks äraandjaks.

«Oled meie tapmisnimekirjas esimene, peatselt näeme,» edastasid võitlejad.

Prantslasest moslemi sõnul loobus ta politseikaitsest ning ei karda oma elu pärast, sest ta täidab ekstremistide vastu astudes oma kodanikukohust.

Chirani sõnul ei võta ta tagasi sõnu, mida ta on öelnud Islamiriigi ja selle äärmusrühmituse võitlejate kohta.

«Tundsin, et pean midagi tegema, sest olukord on Prantsusmaal muutunud keeruliseks. Äärmusislamistid vangistavad ja tapavad, kes ette juhtub, nii moslemeid kui teisi. Minu jaoks oli 13. novembril Pariisis toimunu pöördepunktiks. Annan saatus Allahi kätesse ja võtan rahuliku südamega vastu mulle määratud saatuse,» teatas prantslane.

Chriani sõnul on äärmusislamism nagu vähihaigus või viirus, mille vastu tuleb võidelda nii kaine mõistuse, religiooni kui teadusega.

«Elasin vanuses 9 – 19 eluaastat Alžeerias keset kodusõda ja nägin, mis seal juhtus. Olen kogu oma elu valmistunud vastuoluks äärmuslastega,» jätkas moslem.

Ta lisas, et inimestel on valida, kuidas nad Islamiriigi terrori vastu astuvad.

«Meil on kaks võimalust – me võime vihata ja süüdistada kõiki moslemeid terrorismis, samas kui moslemid ise on terroristide ohvrid ja minna üleüldise kaosega kaasa. See on Islamiriigi poolt seatud lõks. Teine valik on humaansus ja inimlikkus, mis on omane enamikule inimestest, olgu nad siis prantslased, moslemid, juudid, kristlased, ateistid, gnostikud, budistid,» selgitas Chirani.

Chirani on veendunud, et tema eestvedamisega liituvad teised moslemid.

Islamiriik kasutab nii meediat kui sotsiaalmeediat oma propaganda levitamiseks ja uute liikmete värbamiseks. Lääneriikidest on paljud noored, kes on langenud selle äärmusrühmituse mõju alla, läinud Süüriasse sõdima.

«Need sihi kaotanud noored langesid Islamiriigi lõksu, kuna neile jagati «paradiislikke» lubadusi. See saatanlik sekt tegutseb väga kavalalt,» jätkas prantslane.

Chirani andmetel 98 protsenti moslemitest on terrorismi ja vägivalla vastu, sest ka nemad kannatavad radikaalsete fanaatikute rünnakute tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles