Trollhättani koolirünnakus vigastada saanud õpetaja suri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled ja küünlad Trollhättani Kronani kooli juures oktoobris
Lilled ja küünlad Trollhättani Kronani kooli juures oktoobris Foto: SCANPIX

Rootsis Trollhättani koolis oktoobris toimunud mõõgarünnakus raskelt vigastada saanud matemaatikaõpetaja suri.

Rootsi politsei teatel suri 42-aastane meessoost õpetaja eile hilisõhtul, edastab mtv.fi.

«Rääkisime temaga paar päeva tagasi ja siis läks tal veel hästi. Tegemist oli esimese korraga, mil me saime temaga suhelda,» teatas politseiuurija Thord Haraldsson.

Ta lisas, et õpetajal ei olnud enam midagi uut koolirünnaku kohta lisada.

21-aastane Anton Lundin Petterson tegi Trollhättani Kronani koolis rünnaku 22. oktoobril kasutades selleks mõõka. Ta tappis abiõpetaja ja meessoost õpilase, haavas ühte õpilast ning õpetajat.

Ründaja suri hiljem politsei tulistamises saadud kuulihaavadesse.

Rünnakus kaotas elu 20-aastane Iraagi juurtega abiõpetaja Lavin Eskandar, kui ta takistas mõõgaga vehkinud Petterssoni.

Politsei sõnul oli kollirünnaku teinud mehe motiiviks rassism. Ta kodu läbiotsimisel leiti materjale, mis viitasid rünnaku ettevalmistamisele.

Pettersson sisenes kooli, kandes «Tähesõjad» filmidest tuntud tegelase Darth Vader kostüümi ja paljud õpilased arvasid, et tegemist on halloweeni stiilis naljaga.

Mitmed tegid temaga koos selfie´sid.

Abiõpetaja Lavin Eskandar andis maskiga isikule käsu mask peast võtta ja samas hüüdis, et õpilased põgeneks. Pettersson tappis  nii Eskandari kui ka Somaalia juurtega 15-aastase Ahmed Hassani. Kannatad sai veel õpilane, kes oli hiljuti Süüriast Rootsi saabunud.

23. oktoobril teatas Rootsi politsei, et nad tegid ründaja isiku kindlaks ning tegemist oli rassilisest vihavaenust tingitud kuriteoga.

Kooli turvakaamerate videote ülevaatamine näitas, et Pettersson jättis ta teele sattunud valgenahalise õpilased ellu.

Trollhättani Kronani koolis õpib umbes 400 õpilast vanuses 6 – 16 eluaastat. Rünnaku teinud Pettersson ei olnud varasemast selle kooliga seotud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles