Alphaville annab oma Eesti kontserdi Põlva Intsikurmu laululaval

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alphaville'i kontsert Õllesummeril
Alphaville'i kontsert Õllesummeril Foto: Jelena Rudi

80-ndate aastate poplegend Alphaville annab oma ainukese Eesti kontserdi Põlva Intsikurmu laululaval 15. juulil 2016. Eestis tulevad esitusele parimad lood läbi aegade sh. «Big in Japan», «Sounds like a Meldoy» ja muidugi «Forever Young».

Alphaville on Saksamaa ansambel, mis kogus populaarsust 1980-ndatel. Asutajateks olid solist Marian Gold (kodanikunimega Hartwig Schierbaum), Bernhard Lloyd (kodanikunimega Bernhard Gößling) ja Frank Mertens (kodanikunimega Frank Sorgatz). Bandi esialgne nimi oli Forever Young enne, kui see muudeti Alphavilleks.

Foto: Jelena Rudi

Alphaville tuli kokku 1982 alguses, mil Marian Gold ja Bernhard Lloyd kohtusid muusikaprojektis «Nelson Community». Frank Mertens liitus projektiga mitu kuud hiljem. Kolmekesi koos kirjutati ja lindistati laul «Forever Young». 1984 andis uue nimega ansambel Alphaville välja oma debüütsingli «Big in Japan», mille Gold kirjutas 1979. 1984 sügisel andis bänd välja oma debüütalbumi «Forever Young». «Big in Japan» oli Alphaville suurim hitt, mis figureeris edetabelite tippudes Saksamaal, Kreekas, Šveitsis ja ka Ameerika Ühendriikide Billboardi tantsumuusika tabelis. Bändi järgmised kaks singlit «Sounds like a Melody» ja «Forever Young» olid samuti Euroopa tantsumuusika edetabelite tipus.

1986 ilmus nende teine album «Afternoon in Utopia» ja esimene singel sellelt «Dance with Me», mis jõudis Saksamaa, Prantsusmaa, Norra jne.  edetabelitest esimeste sekka. Järgmine album- « Prostitute»-  ilmus alles 1994. Esimene singel sellelt oli «Fools». 1997 järgnes album «Salvation». Album «Catching Rays on Giant» ilmus 2010 sügisel ja jõudis kohe esimese nädalaga Saksamaa edetabelites nr. 9 kohale. See oli esimene stuudioalbum 13 aasta järel. 2014 anti välja ka Alphaville kogumikplaat.

Praegusel hetkel annab bänd jätkuvalt kontserttuure ja tegeleb uue materjali salvestamisega.

Alphaville kontsert toimub Põlva Intsikurmu laululaval 15. juulil 2016.

Algus kl. 21.00

Piletid müügil Piletilevis!

Detsembris pilet soodsamalt- 17 eurot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles