Poola mäesuusatajad peavad hakkama puhuma nagu autojuhid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola mäesuusatajad peavad hakkama puhuma nagu autojuhid
Poola mäesuusatajad peavad hakkama puhuma nagu autojuhid Foto: Wikipedia.org

Poolas vastu võetud uute regulatsioonide järgi hakatakse mägedes sõitvaid suusatajaid kontrollima viisil, nagu praegu tehakse autojuhtidega – puhuma alkomeetrisse.

Suusahooaeg on kohe algamas ja võimud soovivad vähendada alkoholijoobes tekkinud suusaõnnetusi, kirjutab abc.net.au.

Poola parlamendi tervishoiu- ja turvalisuskomitee juhi Piotr van der Cogheni sõnul hakatakse alkoholijoobes suusatajaid karistama.

«Vastu võetud seaduse kohaselt on politseil õigus lasta puhuda igal suusatajal, keda kahtlustatakse alkoholijoobes olekus. Neid suusatajaid saab karistada kriminaalkorras,» selgitas van der Coghen.

Poola võimude sõnul on suusahuliganism ja mäel alkoholi tarbimine kujunenud suureks probleemiks.

Samuti saavad suusakuurortide liftioperaatorid õiguse konfiskeerida mäepilet neilt, keda kahtlustatakse joobes olekus.

Van der Cogheni sõnul tuleb suusaõnnetusi enim ette uue aasta eelsel ja järgsel ajal. Siis lähevad paljud poolakad pühasid veetma suusakuurortidesse. Poola üks populaarsemaid on Tatra mägedes asuv Zakopane suusakuurort.

Ta tõi möödunud aastast näite, kus üks alkoholijoobes mäesuusataja sõitis otsa lapsi suusatama õpetanud instruktorile. Instruktor sai raskeid kehavigastusi ja vajas haiglaravi.

Poola mäepäästmise teenistuse juht Jan Krzysztof kahtles, kas karmimad reeglid olukorda paremaks muudavad.

Endine justiitsminister ja innukas mäesuusataja Zbigniew Cwiakalski sõnas, et mäel oli juba varem alkoholijoobes olemine keelatud. Nüüdne puhumisseadus aitab veelgi rohkem õnnetuste ennetamisele kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles