Konkurss “Sügisulg” toob lavale finalistid

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seitsme- kuni üheksa-aastaste finalistide seas on Anne Uusna laulutüdruk Maria Mänd, kes þüriiliikmete südame võitis “Päkapiku jõululauluga”.
Seitsme- kuni üheksa-aastaste finalistide seas on Anne Uusna laulutüdruk Maria Mänd, kes þüriiliikmete südame võitis “Päkapiku jõululauluga”. Foto: Urmas Luik

Kaheksandat korda toimunud Pärnu linna ja maakonna noorte solistide konkursi “Sügisulg” eelvoorudes valiti välja kolme- kuni 19aastased lauljad, kes astuvad üles lõppkontsertidel 19. novembri õhtul Pärnu kontserdimajas ja 21. novembri keskpäeval Endla teatri Küünis.

Kokku 180 solisti hindas þürii, kuhu kuulusid staaþikad ja tunnustatud lauljad Els Himma ja Sirje Medell, laulustuudio Fa-diees juhataja Ingrid Otti, muusikaõpetaja Enel Seeman ning dirigent ja Pärnu filharmoonia produtsent Lukas Groen.

Medell kiitis Pärnu heade lauljate rohkust, samuti seda, et siin leidub palju väga häid lauluõpetajaid. “Sügisulu” þürii tööst kaks aastat eemal olnud, nentis ta, et areng on mõne lapse või noore laulja puhul selgesti märgatav.

„Kõige olulisem on, et muusikaga tegelemine on juba iseenesest suurepärane tegevus ja kõik pooled – juhendaja, laulja, lapsevanemad – suudaksid esinemisse suhtuda kui kogemusse, mitte kui võistlusse,“ jätkas Medell.

Lauljatar lisas, et laulude valikul tuleks lähtuda sellest, millest laulja aru saab ja mida naudib. „Siirus, lihtsus ja lavaline sarm paistavad kohe silma. Alati on rõõm kuulata head klaverisaadet, head emakeelt, ilusat rahvalaulu. Võõrkeelsete laulude valimisel tuleks need kindlasti enne sõna-sõnalt lahti tõlkida ja tekstiga palju tööd teha.“

Finaali pääsenute nimed on ära toodud Pärnu kontserdibüroo kodulehel.

„Sügisulgu“ korraldab MTÜ Pärnu Kontserdibüroo koostöös Pärnu filharmooniaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles