Sel aastal Eestis esinev filmitäht Robert Davi: Frank Sinatra pani oma elu muusikasse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frank Sinatra ja Robert Davi
Frank Sinatra ja Robert Davi Foto: Robert Davi erakogu

12. detsembril oleks maailmakuulus Frank Sinatra saanud saja-aastaseks. Oma eredamaid mälestusi sajandi parimast meeslauljast jagas Sinatra hea sõber ja kolleeg Robert Davi, kes esineb Saku Suurhallis juba 28. detsembril.  Itaalia ja Sitsiilia juurtega Davi oli Sinatrast mõjutatud juba lapsepõlves. "Itaalia perekonnas oli kaks eeskuju - paavst ja Sinatra ja mitte tingimata selles järjekorras. Võite ette kujutada sidet ja mõju Sinatraga, mis mul lapsena üles kasvades oli," rääkis Davi eksklusiivintervjuus Raadio 2-le.

Davi hinnangul ei mõjutanud teda ainult Sinatra saavutused filmitööstuses, vaid tema suur panus popmuusikasse.

"Võttes need kaks kultuurilist saavutust, oli ta ka esimene laulja ja superstaar, kes võitles rassismi või antisemitismi vastu. Tal oli väga võimas kultuuriline ja sotsiaalne sõnum," lausus Davi, kes peab Sinatrat esimeseks sõnumiga lauljaks. "Ta pani oma elu muusikasse," selgitas Davi.

Foto: Monster Music OÜ

Davil, kes kasvas üles Sinatra laulude ning filmide saatel, õnnestus legendaarse muusikuga kohtuda aga juba 24-aastaselt. Noore näitlejana sattus Davi 1977. aastal teledraamas, kus astus üles ka tema suur iidol. "Olles varem mõtteliselt hinnanud Sinatra panust, oli mul võimalus temaga koos töötada ja tutvuda. Me olime sõbrad kuni tema surmani," meenutas Davi. Koos räägiti elust, muusikast, ooperist ja klassikalisest muusikast. "Meil oli tore koos olla," tõdes Davi.

Just tänu Sinatrale tutvus Davi filmiprodutsendi Cubby Broccoliga, millele järgnes roll 1989. aasta Bondifilmis "Luba tappa". Üllataval kombel sai Davi tegelaskuju nimeks Franz Sanchez, kelle initsiaalid on samad nagu Sinatralgi - F ja S. "Nad olid alati flirtinud ideega, et Sinatra mängib Bondifilmis," rääkis Davi, kelle sõnul nimetati Franz Sanchez justnimelt Frank Sinatra järgi.

Täna aitab Davi mälestust Sinatrast elus hoida muusikaga. Juba 28. detsembril astub mees üles Tallinnas Saku Suurhallis, kus tulevad esitusele lood Frank Sinatra karjääri erinevatest etappidest. Rahvusvaheliselt tuntud hitid „New York, New York“, „My Way“, „Dancing In The Dark“ ja „Too Marvelous for Words“ on vaid mõned näited Davi hoolikalt valitud repertuaarist.

Piletid 28. detsembril Saku Suurhallis toimuvale kontsertshowle „Davi sings Sinatra“ on saadaval alates 1. septembrist Piletilevi müügipunktides ja kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles