Eesti on narkootikumide tarbimise edetabelis mitmes kategoorias esikümnes

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Programmi raames saavad tugiisiku teenust inimesed, kes tarvitavad narkootikume ning see annab politseile võimaluse nad suunata narkootikumide tarvitamise või väikeses koguses omamise tõttu karistuse asemel sotsiaalprogrammi.
Programmi raames saavad tugiisiku teenust inimesed, kes tarvitavad narkootikume ning see annab politseile võimaluse nad suunata narkootikumide tarvitamise või väikeses koguses omamise tõttu karistuse asemel sotsiaalprogrammi. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

ÜRO narkootikumide ja kuritegevuse büroo andmetel koostati edetabelid, kus toodi välja, millised narkootikumid on teatud riikides populaarsed. Ka Eesti oli mitmes kategoorias esikümnesse.

Edetabelites oli välja toodud, mitu protsenti täiskasvanud elanikest riigis teatud narkootikumi tarbivad. Tuleb välja, et täiskasvanud eestlased eelistavad kõige enam tarbida Ecstasyt, retsepti opioidid ning opioidid. 

Kuna arvestatud on vaid täiskasvanud inimesi, pole uuringu tulemused täielikud.

Kanepitarbimise edetabeli esikümnes Eestit polnud. Küll tuli uuringus välja, et Eestis on saanud narkoravi 605,9 inimest miljoni elaniku kohta, kellest 93,6% said ravi opiaatide (fentanüül, heroiin) sõltuvuse vastu. Eestis on üledoosi surnud 136,7 inimest miljoni elaniku kohta.

Uuringu tulemustega saab lähemalt tutvuda Recovery Brandsi kodulehel.

Foto: Recovery Brands
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles