Galerii ja video! «Valge Gospeli» juubelishow täitis lava helguse ja tulevärgiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Imetegusid täis «Valge Gospel» täitis eile Saku Suurhalli. Võimas WAF koor ja armastatud solistid jõudsid enam kui 3000-pealise publiku ette viiendat korda. Tuntud ja armastatud lauludele lisasid värvi Trikivabriku akrobaadid.

Kui sombune hilissügisene ilm pole parim jõulutunde soosija, siis «Valge Gospel» aitas selle tekkimisele kaasa küll. Valge sillerdav lava, armastatud pop- ja jõululaulud jõudsid publiku ette suure koori ja solistide Tanja Mihailova, Kaire Vilgatsi, Rolf Roosalu, Nele-Liis Vaiksoo, Ott Leplandi, Koit Toome ja Lauri Pihlapi vahendusel. Puudu ei jäänud ka üllatustest – solistide seas figureeris värske superstaar Jüri Pootsmann.

Külmades värvides sooja kontserdi õhtujuhtideks olid sel õhtul aga solistid ise, kes vaatasid tagasi «Valge Gospeli» proovidele ja selle ettevalmistamisele. Lugude vahele lastud videolõigud andsid ka publikule aimu, kes on «Valge Gospeli» taga ja mida tähendas selle eeltöö. Oma jõulusoovid edastasid suurel ekraanil armastatud artistid.

Foto: Laura Arum-Lääts

Viienda «Valge Gospeli» võimas repertuaar veeretas nii mõnelgi pisara põsele. Looga «Happy» alanud kontsert täitis saali energiaga ja pani pead kaasa nõksuma täitunud pingiridadel. Koit Toome, Ott Leplandi ja Rolf Roosalust koosneva trio esitatud «You Raise Me Up» lõi üleva meeleolu ja lennutas kõrgustesse. James Browni loomingust pärit ja Kaire Vilgatsi ette kantud maskuliinne «Mans world» oli üks õhtu üllatajaid. Tasane «Ilmaratas» tõi koos Ott Leplandiga lavale akrobaadi, kes hõljus saali kohal ning loo veelgi õhulisemaks ja atmosfäärilisemaks muutis. Händeli tuntuimast oratooriumist «Messias» pärit «Hallelujah» oli viidud täiesti uuele tasemele ja toodi sel õhtul lavale hoopis heavylikus võtmes. Popikuninga Michael Jacksoni tuntuks lauldud «Earthsong» õhkas emotsioone. Võimas kooriesitus ning Lauri Pihlapi ja Kaire Vilgatsi duett sealjuures tõid väga jõuliselt maailma kannatused publiku ette. Repertuaarist ei puudunud ka lubatud «Vana vaksal» ja kauaoodatud Nele-Liis Vaiksoo leivanumber «Öölaps», mida ilmestasid tulevärk ja akrobaadid. Ootamatult kaunis Tanja Mihailova mõjus talviste visuaalide taustal lausa maagiliselt. Külmaks ei saanud jätta kedagi ka Ott Lepland, kes astus lavale hoopis tavapäratult, nimelt räppides, ja Koit Toome, kes kandis loo «Woman's Work» ette falsetis harfi taustal.

Foto: Laura Arum-Lääts

Eelpool toodud näited on vaid mõned, mis Valge Gospeli viienda etenduse kõikvõimsaks muutsid. Isegi kahju on, et publiku ette vaid üks etendus toodi.

Külasta Valge Gospeli juubelishow’d video ja fotogalerii vahendusel!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles