Kummaline ilming USAs: Trumpi vihakõned kasvatavad ta populaarsust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

Nii USAs kui teistes lääneriikides peetakse skandaalse vabariiklasest presidendikandidaadi Donald Trumpi populaarsust üllatavaks.

Trump teatas sel nädalal, et USAsse ei tohiks enam mitte ühtegi sisserändajast moslemit lubada ning varem arvas ta, et kõik mehhiklased on vägistajad, edastab Huffington Post.

Nii poliitikavaatlejad kui sotsiaalpsühholoogid arvasid, et Trumpi populaarsus kahaneb selliste seisukohavõttude tõttu, kuid ilmnes vastupidine – ta populaarsus kasvas.

Praegu on Trump Ameerika Ühendriikide Vabariikliku partei presidendikandidaatide seas kõige populaarsem.

Poliitikaekspertide arvates kogub Trump äärmuslike väljaütlemistega odavat populaarsust.

«Kui Trump nimetas mehhiklasi vägistajateks, kasvas ta populaarsus kümne protsendi võrra. Kõik tema sellised väljaütlemised on ta aina populaarsemaks muutnud. Trumpi strateegia on šokeerida ja ta võtab kõik, mis võtta annab, olles tõeline tõsielusarja staar,» teatasid eksperdid.

Asjatundjate arvates näitab Trumpi populaarsus USA poliitikamaastiku muutumist aina meelelahutuslikumaks.

Majanduskasvust hoolimata näevad paljud ameeriklased tulevikku tumedana, kuna aina enam on terrorismi ja relvaintsidente, samuti teevad muret põgenikud. Kõik see kokku on vesi Trumpi veskile, kes lahutab oma äärmuslike väljaütlemistega rahva meelt.

President Barack Obama sõnul lähevad Trumpi seisukohad USA põhiseadusega vastuollu.

Trump on pinnuks silmas ka vabariiklastele endile, kes kardavad, et presidendikandidaadi väljaütlemised kahjustavad nende mainet.

Arvatakse, et Trumpi populaarsus hakkab kahanema siis, kui valimisvõitlus intensiivistub ning päevakorrale kerkivad tõsised poliitilised ja riigi tulevikku puudutavad küsimused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles