Eesti lauljatar on oma looga maineka Taani konkursi kolme finalisti hulgas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor ja andekas Eesti lauljatar ning muusikakirjutaja Pille-Rite Rei
Noor ja andekas Eesti lauljatar ning muusikakirjutaja Pille-Rite Rei Foto: Erakogu

Noor ja andekas Eesti lauljatar ning muusikakirjutaja Pille-Rite Rei, kes end ka korduvalt Eestis lavalaudadel näidanud, on pääsenud oma teosega «Decatylen» Taani maineka konkursi kolme finalisti hulka.

Tegemist on Taanis korraldatava konkursiga Årets Nye Jazznavn 2016 (uus džässitalent 2016), mida korraldab DPA (Danish Songwriters Guild). Årets Nye Jazznavn'ile laekus ligi 40 anonüümselt esitatud tööd, millest valiti välja 3 finalisti. Finaalkontsert toimub 15. jaanuaril 2016 Kopenhaageni Kontserdimajas, kus ka kolme finalisti teosed Taani Raadio Big Bandi poolt esitusele tulevad.

Lisaks eestlasele Pille-Rite Reile on finaalis ka Raphael Gimenes looga «The Painter» ja Esben Højlund teosega «Morgen».

Võistluse žüriisse kuulusid mitmed mainekad Taani muusikud nagu jazz-muusika produtsent Peter Littauer, lauljanna ja Grammy võitjast helilooja Susi Hyldgaard, Taani Raadio Big Band-I dirigent ja tromboonimängija Steen Hansen, lauljanna Sidsel Storm ning auhinnatud (World Harmonica Festival 2013 ja Årets Nye Jazznavn 2015 võitja) suupillimängija ja helilooja Mathias Helse.

Žüriiliige Peter Littauer on kommenteerinud selleaastast konkurssi sõnadega: «On ekstra suur au olla osa žüriist ja see, et fookus on teosel ja mitte esitusel, teeb olukorra veelgi valjakutsuvamaks. Tase on uskumatult kõrge, kuid ma usun, et me oleme leidnud need kolm teost, mida tasub esile tõsta.»

Ka Pille-Rite teos on saanud positiivse vastukaja osaliseks. Žüriiliige Susi Hyldgaard on kommenteerinud tema teost «Decatylen» sõnadega: ««Ravim», milleta ei saa olla. See on nagu paindlik lõhkeaine, ülevoolav, kiskudes esile naeratuse, ning mida tahad kuulata veel ja veel.»

Pille-Rite Rei on pärit Saaremaalt, lõpetanud Tallinna Georg Otsa nimelise Muusikakooli pop-jazz saksofoni erialal ja jazz-laulu eriala Skurups Folkhögskolas, Rootsis. Nüüd resideerub Pille-Rite Kopenhaagenis vabakutselise muusikuna. Looga «Decatylen» on ta näinud edu ka Eestis, saavutanud esimese koha 2015. aastal Uno Naissoo nimelisel loominguvõistlusel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles