Noored näitavad, kui must on Pärnu linn

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavapostidele puhastatud vahtralehed näitavad, kui must on linnakeskkond.
Tänavapostidele puhastatud vahtralehed näitavad, kui must on linnakeskkond. Foto: Pärnu noorte vabajakeskus

Koolivaheaja viimasel nädalal puhastasid Pärnu noorte vabaajakeskuse liikmed linna suuremate tänavate äärsete valgustite postidele kujutisi, et näidata, kui mustad on postid.

Kaarel Leping noorte vabaajakeskusest märkis, et tänavakunsti projekti eesmärk oli panna inimesi märkama linnakeskkonna olukorda.

“Selleks kasutasime maailmas laialt tuntud, kuid Eestis vähelevinud reversed grafity't ehk tagurpidist grafitit,” seletas Leping. “Erinevalt traditsioonilisest graffitist ei määrinud me midagi, vaid puhastasime vee ja spetsiaalse loodussõbraliku ja keskkonnale ohutu puhastusainega postidele vahtralehe kujutised. Selle käigus tekkinud määrdunud ja puhastatud ala kontrastist tekkis kujutis, mis esmapilgul ei reeda, mis vahenditega kujutis postile on kantud. Alles lähemal uurimisel saab aru, et selle kujutise erilist visuaalset tuvastatavust loob mustus, mis on linnakeskkonna lahutamatu osa.”

Puhastamise tulemusena tekkinud kujutistega loodavad noored tõmmata inimeste tähelepanu sellele, kui määrdunud on keskkond, kus me elame.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles