Avalda arvamust! Kes on sinu lemmik kunstnik?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saskia Järve "Dress up Mess up"
Saskia Järve "Dress up Mess up" Foto: Saskia Järve

Unikaalne moodi ja kunsti ühendav start-up veebiplatvorm Wear-Arts on koostöös Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse, Eesti Maalikunstnike Liidu ja Eesti Vabagraafikute Ühendusega kutsunud ellu rahvahääletuse “Kes on Sinu lemmik kunstnik?”. 

“Hääletusega soovime tutvustada andekaid Eesti kunstnikke ja tuua rohkem postiivset tähelepanu nende loomingule laiema auditooriumi seas. Kõigil on võimalus anda oma hääl vabalt valitud lemmikutele või saada inspiratsiooni meie partnerorganisatsioonide soovitustest, kelle seast leiab näiteks Merike Estna, Kaido Ole, Marko Mäetamme või August Künnapu,” tutvustab kunstiplatvormi Wear-Arts idee autor Mari Martin hääletuse tagamaid.

Foto: Kristi Kongi

Kõige rohkem hääli kogunud kunstnikel on võimalus osaleda järgmise aasta veebruaris aset leidval Kunstikuu näitusel, kus 10 kohalikku moedisainerit kombineerivad oma loomingusse 10 kohaliku kunstniku tööd.

Hääletada on võimalik virtuaalselt aadressil siin või hääletuspunktides Viru Keskuses, Solaris Keskuses, Stockmanni Kaubamajas (3. korrusel), Eesti Kunstiakadeemias (Estonia pst. 7), Norde Centrumis, Viimsi Kaubanduskeskuses, Telliskivi Loomelinnakus, Tallinn Dollsi stuudios (Tatari 64 IV korrus) ja sel pühapäeval, 20. detsembril Kultuurikatlas aset leidval Disainiturul “Jõuluks koju”.

Foto: kaido ole

Rahvahääletusel osalenute vahel loositakse välja Wear-Artsi kinkekaarte, mis lubavad sul kombineerida oma lemmik kunstniku tööd endale meelepärase rõivaesemega või valida endale sobiv komplekt moebrändi Tallinn Dolls ja kunstiplatvormi Wear-Arts koostööna sündinud ühisloomingust. Hääletus kestab aasta lõpuni ja tulemused tehakse teatavaks jaanuaris. 

Rahvahääletuse algataja on start-up kunstiplatvorm Wear-Arts, mille eesmärk on toetada kohaliku kunsti levikut meil ja mujal ning aidata kaasa autoriõiguste õiglasele kasutamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles