Algab laste- ja noortefilmide festival

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Just filmi" juhatab sisse Harry Potteri saaga seitsmenda loo “Harry Potter ja surma vägised” esimene osa.
"Just filmi" juhatab sisse Harry Potteri saaga seitsmenda loo “Harry Potter ja surma vägised” esimene osa. Foto: promo

Sel reedel saab alguse Tallinna Pimedate Ööde filmifestivali (PÖFF) alafestival, laste- ja noortefilmide festival “Just film”, mis tähistab ühtlasi oma kümnendat aastapäeva.

“Just filmi” juhi Mikk Granströmi teatel toimub festival 19.-28. novembrini Tallinna Solarise kinos ja Coca-Cola Plazas. Kokku näidatakse 89 seansil 49 filmi.

Festival jaguneb neljaks alaprogrammiks, milleks on lastefilmid, noortefilmid, tänavakultuuri eriprogramm ja sünnipäeva eriprogramm.

“Festivali teeb sel aasta eriliseks, et “Just filmiga” on liitunud Väikese Tomi jäätis, mis toob vaatajani selleaastased parimad filmid,” rääkis Granström. “Uudisena anname välja Väikese Tomi filmiauhinna, mille valimisest saavad osa võtta kõik festivali külastavad filmihuvilised.”

Festivali noorteprogrammi teemad ulatuvad Granströmi sõnade järgi seinast seina.

Näiteks film “Hapnik” räägib loo kahest vennast, kes põevad kopsupuudulikkust. “Jututuba” on tõeliselt sürr film sellest, mis tegelikult toimub virtuaalmaailmas. “Koerapuur” viib vaataja karmi noortevanglasse, jätmata seejuures kedagi külmaks. “Hoia minust kinni” näitab aga ausal ja siiral moel karmi koolivägivalda. Film “Mässav noorus” on Michael Cera uus noortekomöödia.

Lastefilmide programmi krooniks on Granström arvates Sally Nichollsi samanimelisel lasteromaanil põhinev “Kuidas elada igavesti”. Samuti tasub vaatamist Norra muinasjutt “Võluhõbe”. Esimest korda PÖFFi ja “Just filmi” ajaloos linastub täispikk 3D film “Sammy seiklused”.

Festivali avab reedel kinoajaloo edukaima sarja Harry Potteri saaga seitsmenda loo “Harry Potter ja surma vägised” esimene osa.

Festivali avapidu toimub reede õhtul klubis Balou. Kohal on DJd Tajo, TSR, Jaan Jaago ja Kaspar Leivo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles