Värske muusika: Steps To Synapse avaldas debüütalbumi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosmose-indie-pop bändiks titulleeritud Steps To Synapse
Kosmose-indie-pop bändiks titulleeritud Steps To Synapse Foto: Erakogu

Kosmose-indie-pop bändiks titulleeritud Steps To Synapse debüütalbum on valmis ning hetkel saadaval digitaalsel kujul Deezer, iTunes, Spotify, Google Play, Rdio, XBox Music, Mixradio ja Shazam platvormidel. Füüsiline album jõuab huvilisteni järgmisel nädalal.

Bänd avaldas enda uueld EPlt esimese singli «Rain On Me» selle nädala teisipäeval. Varem on bänd avaldanud vaid ühe loo nimega «Bad Habits» koos videoga 2015 aasta aprillis. Video püsis esikohal saates Eesti Top 7 ligi viis nädalat.

Albumi salvestuse eest vastutas kitarrist Erko Niit ning asukohaks, kus heli üles võeti on Pärnus tegutsev prooviruum, stuudio ja kontsertpaik nimega Korter13. Helikandjalt võib leida 4 bändi värvikamat muusikapala. Masterdamise ja miksimise eest vastutas Heliala juht Janek Kivi, kes on olnud seotud bändide Dagö, Sibyl Vane, Boyband, Goresoerd jpt albumite valmimisega.

Koosseisu endi sõnul lähtub nende looming igapäevastest isiklikest probleemidest, ihadest, puudustest ning liialdustest. Rõhk on kantud lüürikale, dünaamikale, vokaalharmooniatele ning emotsioonile. Bändi repertuaari teeb eriliseks erinevate instrumentide sümbioos - korraga mängivad nii elektriline kui ka akustiline kitarr, tihti ilutseb lugudes ka saksofon. Ruumi jäetakse ka improvisatsioonile ning eksperimenteerimisele - lood pole alati koos vokaaliga, esineb ka instrumentaalpalasid koos mitmete kitarri- ning saksofonisoolodega.  Bändi loomingu eesmärgiks on edasi anda sõnumit ning sellega kuulajaskonnas mõttekaaslasi leida.

Koosseis on vaatamata suhteliselt lühikesele tegutsemisajale esinenud üle terve Eesti. Möödunud aasta novembris osales bänd üleriigilisel noortebändide konkursil Noortebänd 2015 ning selle aasta veebruaris õnnestus neil võita Pärnumaa noortebändide konkurss Bändomaania.

Plaadiesitlustuuri kontserdid toimuvad detsembri lõpus ja jaanuari alguses Pärnus, Tallinnas, Tartus ja isegi Riias ning Vilniuses

Koosseis:

Lisann Aljaste - vokaal, saksofon

Ivo Leesar - vokaal, akustiline kitarr

Siim Siimer - elektrikitarr

Karl Birnbaum – basskitarr

Johannes Eriste – trummid

Steps To Synapse

„Desires“ EP

Salvestus: Erko Niit //Korter 13

Mix & Master: Janek Kivi // Heliala OÜ Produktsioon

Muusika: Steps to Synapse

Sõnad: Ivo Leesar, Lisann Aljaste

Kujundus: ADM Interactive, Riina Libe

Fotod: Steps to Synapse

Projektijuht: Mikk Kirikal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles